Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Κύπρος: Τα κατάφερε με το δάνειο από τη Ρωσία!

Όλα δείχνουν ότι οι Κύπριοι θα καταφέρουν να περιορίσουν στο ελάχιστο τη δανειοδότησή τους από τους μηχανισμούς της Τρόικας (Διεθνές Νομισματικό ταμείο κυρίως) και θα στηριχτούν στο δάνειο ύψους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ που φέρεται η χώρα τους να εξασφάλισε από τη Μόσχα.
Την είδηση δημοσιεύει η κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης» με τη διευκρίνιση ότι η αποδοχή της δανειοδότησης θα γίνει μετά από συνεννοήσεις με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ώστε να μη δοθεί η εντύπωση ότι στόχος της Κυπριακής Δημοκρατίας ήταν να αποφύγει το να προβεί σε αλλαγές στην οικονομία της με σκοπό την εξασφάλιση της ανάπτυξης και της βιωσιμότητάς της.

Εξαήμερη εργασία, μείωση κατώτατου μισθού - αποζημιώσεων στον ιδιωτικό τομέα




Το email με τις προτάσεις - φωτιά της τρόικας για τις αλλαγές στα εργασιακά
 
Της Χριστινας Κοψινη

Περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού μέσα από την αναθεώρηση της διαδικασίας για τη σύναψη της εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας. Μείωση των αποζημιώσεων στον ιδιωτικό τομέα, έτσι ώστε να διευκολύνεται η κινητικότητα του εργατικού δυναμικού. Αύξηση του μέγιστου αριθμού των εβδομαδιαίων εργάσιμων ημερών από 5 σε 6 για όλους τους τομείς (ιδιωτικό και δημόσιο τομέα). Περιορισμό της ελάχιστης ημερήσιας ανάπαυσης στις 11 ώρες. Αποσύνδεση των ωρών εργασίας των εργαζομένων από τις ώρες λειτουργίας της επιχείρησης.

Ηλεκτρονικό μήνυμα
Αυτά είναι ορισμένα από τα πλέον ακανθώδη ζητήματα που έθεσε η τρόικα με κείμενο εργασίας το οποίο απεστάλη ηλεκτρονικά πριν από την έλευση των τεχνικών της κλιμακίων την περασμένη Παρασκευή. Στο κείμενο αν και δεν γίνεται σαφής αναφορά σε ποσοστιαία μείωση του μισθού εισόδου γίνεται λόγος για τη θέσπιση «ενιαίου ελάχιστου νόμιμου μισθού σε μόνιμη βάση, νομοθετημένου από την κυβέρνηση ύστερα από διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους. Αυτό το σύστημα πρέπει να παρέχει ένα βασικό επίπεδο για τα εισοδήματα από εργασία».

After early successes, Obama struggles to implement disarmament vision


Less than three months after his inauguration, President Barack Obama stood before a cheering throng in Prague's historic Hradcany Square and outlined an ambitious vision of a world without nuclear arms.



In remarks recalled later by the Nobel Peace Prize panel, Obama promised to negotiate a new strategic arms treaty with Russia, strengthen safeguards against the spread of nuclear weapons and engage Iran and North Korea to stop proliferation.

Ο οίκος Moody's υποβάθμισε τα προγνωστικά του για την Ε.Ε.


Ο οίκος αξιολόγησης Moody's υποβάθμισε χθες από «σταθερές» σε «αρνητικές» τις προβλέψεις της για την Ευρωπαϊκή Ένωση, εξηγώντας ότι βασίζεται στα αρνητικά προγνωστικά για μεγάλες χώρες της ΕΕ όπως είναι η Γαλλία και η Γερμανία, αλλά και η Βρετανία και η Ολλανδία, που αντιπροσωπεύουν το 45% της οικονομικής δραστηριότητας της Ένωσης.


Ο οίκος προειδοποιεί ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο υποβάθμισης της αξιολόγησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης μεσοπρόθεσμα, αν και προς το παρόν διατηρεί το «Aaa».

Η Χεζμπολάχ απειλεί τις Η.Π.Α. εκ μέρους του Ιράν

Η Χεζμπολάχ απειλεί τις Η.Π.Α. εκ μέρους του Ιράν



Ευθεία επίθεση στις Η.Π.Α. έκανε με δηλώσεις του ο αρχηγός της Χεζμπολάχ.
Ο Σάγεντ Χάσαν Νασράλα παραχώρησε συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Μαγιαντίν, τονίζοντας πως το Ιράν θα μπορούσε άνετα να πλήξει αμερικανικές βάσεις στη Μέση Ανατολή:

«Έχει ληφθεί μια απόφαση να απαντήσει και η απάντηση θα είναι πολύ μεγάλη. Η απάντηση δεν θα είναι μόνον εντός της ισραηλινής οντότητας - αμερικανικές βάσεις σε όλη την περιοχή θα μπορούσαν να αποτελέσουν στόχο. Αν το Ισραήλ βάλει στόχο το Ιράν, η Αμερική φέρει ευθύνη».

http://gr.news.yahoo.com/%CE%B7-%CF%87%CE%B5%CE%B6%CE%BC%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CF%87-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%B9%CE%BB%CE%B5%CE%AF-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B7-%CF%80-%CE%B1-%CE%B5%CE%BA-200652631.html