Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Το φάντασμα του «Μπαρμπαρόσα» επιστρέφει στη Μεσόγειο. Το νεοαποκτηθέν, σύγχρονης τεχνολογίας τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Μπαρμπαρός Χαϊρεντίν Πασά» θα διεξάγει άμεσα σεισμικές έρευνες.

Το φάντασμα του «Μπαρμπαρόσα» επιστρέφει στη Μεσόγειο

Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Μπαρμπαρός Χαϊρεντίν Πασά» ετοιμάζεται για σεισμικές υποθαλάσσιες έρευνες στην ευρύτερη περιοχή – Σε επιφυλακή η Αθήνα

Η προ ημερών ανακοίνωση του Τούρκου υπουργού Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Τανέρ Γιλντίζ, ότι το νεοαποκτηθέν, σύγχρονης τεχνολογίας ερευνητικό σκάφος «Μπαρμπαρός Χαϊρεντίν Πασά» θα διεξάγει άμεσα σεισμικές έρευνες για κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειοέχει προκαλέσει έντονο πονοκέφαλο στην ελληνική κυβέρνηση.

Ομοβροντίες ναυάρχων κατά πολιτικών και της άγνοιας συνεπειών…

Σοβαρό πολιτικό θέμα δημιουργείται από τις συνεντεύξεις των εν αποστρατεία ναυάρχων, κυρίως των ναυάρχου Κοσμά Χρηστίδη, του επίτιμου αρχηγού ΓΕΝ και του επίτιμου αρχηγού Στόλου, αντιναυάρχου Κωνσταντίνου Μαζαράκη-Αινιάν.
Την ίδια στιγμή, ο σημερινός αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού, αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, προσπαθούσε απεγνωσμένα να κρατήσει τις ισορροπίες με την πολιτική ηγεσία, προσπαθώντας να δώσει μια αισιόδοξη νότα στο δράμα των Ενόπλων Δυνάμεων. Η μόνη αισιοδοξία προκύπτει από τον «χαρακτήρα» που έβγαλε το Πολεμικό Ναυτικό ως σύνολο, με την αγάπη των ηγητόρων για το προσωπικό, την παιδεία του και την πολιτική σκέψη, όπως περιγράφεται στην προηγούμενη ανάρτηση.
Από πού να αρχίσεις και που να τελειώσεις… Από την κατακόρυφη μείωση των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων (ασκήσεις) του Πολεμικού Ναυτικού για την εξοικονόμηση πόρων και την προστασία των μέσων από τη φθορά;

Αύξηση παραγωγής στην τουρκική Αμυντική Βιομηχανία




Μάιος 21, 2013.

Η επιχειρηματική δραστηριότητα στην τουρκική αμυντική βιομηχανία έχει αυξηθεί κατά 85 τοις εκατό που αντιστοιχούν σε 45,3 δισεκατομμύρια τουρκικές λίρες για τα τελευταία πέντε χρόνια, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα το οποίο σημειώνει:

Charity attacks EU "hypocrisy" on tax evasion

BRUSSELS - EU leaders have been put on the defensive after development charity Oxfam accused them of turning a blind eye to €9.5 trillion hidden in European tax havens.
Oxfam, which lambasted what it described as EU "hypocrisy" and "hot air," launched its report as leaders gather in Brussels on Wednesday (22 May) for talks aimed at cracking down on tax evasion and avoidance.

Mediating a Greek Success Story?


Antonis Samaras
On 17 May 2013 the German tabloid newspaper Bild portrayed on its front page Greek Prime Minister Antonis Samaras as a successful politician who has managed to save the country from chaotic default and an exit from the eurosystem. This constitutes a symbolic example of the improvement of Greece’s international coverage in recent months. Similar cases can also be found in the media discourse. The Wall Street Journal, for instance, concentrated on Mr Samaras’ attempt to stabilise the national economy and cool political tempers. For its part, Die Welt praised the Greek Prime Minister for his courage and spirit in times of recession. Existing problems such as the rise of the neo-fascist Golden Dawn party and the impact of unemployment on young people partly attract the attention of foreign journalists. But their general stance vis-à-vis the country seems to have entered a new era.

The Military That Was Only for Show


World War II has provided an endless number of true stories in recent years, as “greatest-generation” appreciation has come into vogue, and we have perhaps grown to expect a certain rhythm in these accounts. A mission accomplished amid much bravery and loss. Memories of horror and heroism carried silently for decades.

Τα «drones του πετρελαίου»

Η χρήση «πετρελαϊκών» drones είναι παρεμφερής με τεχνικές που χρησιμοποιούνται σε Γερμανία και Ελβετία για ορυκτά.



Μέχρι τώρα, οι γεωλόγοι/ «κυνηγοί πετρελαίου» χρησιμοποιούσαν σεισμολογικές μεθόδους ή εκρηκτικές ύλες στην αναζήτηση κοιτασμάτων.

Η Πορτογαλία στα βήματα της Κύπρου;


Στον ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό τομέα αναφέρεται δημοσίευμα των FINANCIAL TIMES (“Inside Business: Don’t Wait to Fix Europe’s Banking Crisis”), όπου επισημαίνεται ότι στην προσπάθεια δημιουργίας της τραπεζικής ένωσης δεν πρέπει να παραβλέψουν οι ιθύνοντες το γεγονός ότι ορισμένες από τις ευρωπαϊκές τράπεζες τελούν υπό κρίση.

Διαψεύδουν το “κούρεμα” του ελληνικού χρέους, που ήδη έχει αποφασιστεί

LagardeHollandNEA01
Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Οι διαψεύσεις για το νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, το οποίο έχει καθοριστεί να συμβεί μετά τις γερμανικές εκλογές, προκαλούν θυμηδία. Ουδείς διαπιστευμένος στο ΔΝΤ δημοσιογράφος, που σέβεται τον εαυτό του και τηρεί τη δεοντολογία, δέχεται τις διαψεύσεις, διότι όλες οι πληροφορίες μέσω «κλειστών» ενημερώσεων, καταδεικνύουν ότι το νέο «κούρεμα» του χρέους, που έχουν στην κατοχή τους οι Κεντρικές Τράπεζες αλλά και χώρες της Ευρωζώνης, είναι μονόδρομος.

Ανησυχητικά τα νέα από την Αλγερία


Στο τέλος Απριλίου, καθώς ο Αλγερινός πρόεδρος Abdelaziz Bouteflika μετέβαινε αεροπορικώς στη Γαλλία για θεραπεία, είχα προειδοποιήσει ότι αυτές είναι ώρες δοκιμασίας για το αλγερινό καθεστώς. Προς το παρόν δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια εναλλακτική λύση αντί του σημερινού προέδρου προκειμένου να δράσει ως το δημόσιο πρόσωπο των διαφόρων ομάδων συμφερόντων που κρατούν το αλγερινό καθεστώς – γνωστό ως le pouvoir.
Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, η κυβέρνηση αποκαλύφθηκε σχετικά με πόσο νευρική είναι για αυτό, σε μια ελαφρώς καλυμμένη προσπάθεια να φιμώσει τις εικασίες σχετικά με την υγεία του Bouteflika. ΤΟ Σάββατο, το υπουργείο Επικοινωνίας πίεσε τον Hicham Aboud, εκδότη των εφημερίδων My Journal και Djaridati, να αφαιρέσει ένα άρθρο που άφηνε να εννοηθεί (στη βάση του τι μετέδιδε επικαλούμενος αξιόπιστες ιατρικές πηγές) ότι ο Bouteflika έχει πέσει σε κώμα. Ο Aboud αρνήθηκε να το κάνει και αντί αυτού ενημέρωση το διεθνή Τύπο για την προσπάθεια της κυβέρνησης να τον λογοκρίνει. Ως απάντηση, η αλγερινή κυβέρνηση φέρεται να έχει μπλοκάρει την έκδοση και των δύο εφημερίδων του.

Καταγγελίες Σαρρή για δάνεια ύψους 4 δις ευρώ στην Ελλάδα – Ο Βγενόπουλος ζήτησε να καταθέσει – Τον στρίμωξε η Χαραλαμπίδου

Sarris-MegaNEA01
Ο Ανδρέας Βγενόπουλος, πρώην Διοικητής της Λαϊκής Τράπεζας, δήλωσε έτοιμος να πάει στην Κύπρο και να καταθέσει ενώπιον της κυπριακής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωσή του, η οποία δημοσιοποιήθηκε μετά τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Οικονομικών, Μιχάλη Σαρρή ότι η Λαϊκή παραχώρησε στην Ελλάδα περίεργα, όπως τα χαρακτήρισε, δάνεια ύψους 4 δισεκατομμυρίων ευρώ, και δηλώσεις της βουλευτού του ΑΚΕΛ, Ειρήνης Χαραλαμπίδου.

Ενα βήμα πριν από τη ΔΕΠΑ οι Ρώσοι

Ενα βήμα πριν από την Gazprom βρίσκεται η ΔΕΠΑ, και ο διευθύνων σύμβουλος του ρωσικού ομίλου Αλεξέι Μίλερ στη χθεσινή συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά διαβεβαίωσε για την υποβολή δυνατής οικονομικής προσφοράς.
Ενα βήμα πριν από τη ΔΕΠΑ οι Ρώσοι
Ο στενός συνεργάτης του Βλαντιμίρ Πούτιν, που βρέθηκε στην Αθήνα χθες για τρίτη φορά σε διάστημα δυόμισι μηνών, δήλωσε το ισχυρό ενδιαφέρον του ενεργειακού κολοσσού, αλλά ζήτησε την ικανοποίηση δύο απαιτήσεων: Η πρώτη έχει να κάνει με τη διασφάλιση των συμφερόντων της Gazprom έναντι ενδεχόμενης αρνητικής απόφασης της γενικής διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρ. Επιτροπής σε βάρος της, δηλαδή στην περίπτωση που απορρίψει την πλειοδοτική προσφορά του ομίλου. Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη φάση του διαγωνισμού οι Ρώσοι είχαν δώσει ενδεικτική προσφορά ύψους 900 εκατ. ευρώ.

Nouvel Observateur: Οι φανατικοί εβραίοι έχουν «καταλάβει» την ηγεσία του Ισραήλ

Η νέα κυβέρνηση Νετανιάχου είναι η πιο μεσιανική στην ιστορία του Ισραήλ, ενώ πλέον πάνω από τους μισούς Εβραίους του Ισραήλ πιστεύουν σήμερα ότι θα έρθει ο Μεσίας...
Οι υπερορθόδοξοι εβραίοι απανταχού γης είναι αντίθετοι στο σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ, καθώς θεωρούν ότι από την φύση του αρνείται τα ιερά κείμενα της εβραϊκής πίστης
Οι υπερορθόδοξοι εβραίοι απανταχού γης είναι αντίθετοι στο σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ, καθώς θεωρούν ότι από την φύση του αρνείται τα ιερά κείμενα της εβραϊκής πίστης
«Το εβραϊκό κράτος που φανταζόταν ο Θίοντορ Χερτζλ δεν είχε τίποτα το θρησκευτικό. Ο Χερτζλ έγραφε μάλιστα ότι στο κράτος αυτό, όπου ο αντιπρόεδρος θα μπορούσε να είναι Αραβας, οι στρατιωτικοί έπρεπε να είναι περιορισμένοι στους στρατώνες τους και οι ραβίνοι στις συναγωγές τους.

Σινοαμερικανική σύνοδος κορυφής για να «διαλυθούν οι υποψίες»


Τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης εκφράζουν σήμερα την ελπίδα ότι η σύνοδος κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιουνίου ανάμεσα στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ θα συμβάλει ώστε «να διαλυθούν οι υποψίες» που δηλητηριάζουν τη σινοαμερικανική σχέση.
Σύνοδος ΗΠΑ - Κίνας για αποκατάσταση των σχέσεων
Οι ηγέτες των δύο πρώτων παγκόσμιων δυνάμεων θα συναντηθούν στις 7 και 8 Ιουνίου για μια σύνοδο κορυφής στην Καλιφόρνια. Θα είναι η πρώτη συνάντησή τους αφότου ο Σι πήρε τα ηνία της χώρας του, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο Λευκός Οίκος.

Σύνοδος στο Αμάν των «Φίλων της Συρίας»

Σύνοδο πραγματοποιούν σήμερα στην Ιορδανία τα μέλη της ομάδας «Φίλοι της Συρίας» με στόχο να θέσουν τις βάσεις για την διεξαγωγή συνομιλιών για τον τερματισμό της συριακής σύγκρουσης.
Στο Αμάν θα συναντηθούν οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Σαουδικής Αραβίας, του Κατάρ, της Τουρκίας, της Ιορδανίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Αιγύπτου, της Γερμανίας και της Ιταλίας.