Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Ο ΡΩΣΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΤΑΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΤΕΧΕΡΑΝΗ ΓΙΑ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΙΡΑΝ

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ θα μεταβεί την Τετάρτη στο Ιράν για επαφές με Ιρανούς ηγέτες πριν από τις συνομιλίες που έχουν προγραμματιστεί στη Μόσχα για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, αλλά και για τη συριακή κρίση, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.


«Στη διάρκεια των ρωσοϊρανικών συνομιλιών, η προσοχή θα επικεντρωθεί στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, ιδιαίτερα στην αλλαγή που σημειώνεται στον αραβικό κόσμο και τη Συρία», μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών.

Επιθέσεις ισλαμιστών κατά χριστιανών στη Νιγηρία. Τρεις νεκροί και 41 τραυματίες.


Η εξτρεμιστική ισλαμική αίρεση της Νιγηρίας, Μπόκο Χαράμ, ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις σε δύο εκκλησίες την Κυριακή που είχαν σαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις άνθρωποι και να τραυματισθούν 41 άλλοι.

Λίγες ώρες μετά την επίθεση, ο εκπρόσωπος της Μπόκο Χαράμ είπε σε δημοσιογράφους ότι η οργάνωση του φέρει την ευθύνη για τις επιθέσεις.

Η πρώτη επίθεση πραγματοποιήθηκε στην πόλη Τζος, όπου βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε το αυτοκίνητο του, που ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά, έξω από την εκκλησία.

Βελτιώθηκε σημαντικά το εξωτερικό εμπόριο Ελλάδας - Κίνας το α' τρίμηνο 2012


Σημαντική βελτίωση παρουσίασε το εξωτερικό εμπόριο της Ελλάδας με την Κίνα (Λ.Δ. Κίνας, Χόνγκ Κόνγκ. Μακάο, Ταϊβάν) και τη Μογγολία, κατά το α΄τρίμηνο του 2012 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο το παρελθόν έτος, όπως προκύπτει από έκθεση του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας μας στο Πεκίνο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Eurostat, οι εξαγωγές προς τη Λ.Δ. Κίνας ανήλθαν στα 113,29 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 262,5%. Η αύξηση οφείλεται, κυρίως, σε εξαγωγές καυσίμων (40,86 εκατ. Ευρώ) και βαμβακιού (29,14 εκατ. Ευρώ). Αξιοσημείωτη άνοδος, επίσης, για τον τομέα τροφίμων και ποτών, τα χημικά-πλαστικά και τα απορρίμματα μετάλλων. Οι εισαγωγές από τη Λ.Δ. Κίνας συνέχισαν την καθοδική τους τάση, εμφανίζοντας μείωση κατά -29,9%, στα 518,98 εκατ. ευρώ.