Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Αποκαλυπτικό!! Μαύρα σενάρια για τη Συρία. Αυτό που επιδιώκουν ξεφεύγει από την ανατροπή Άσαντ!!


Από GBAL.

Συνεχίζουμε τις "εναλλακτικές" παρουσιάσεις, σε ότι αφορά το θέμα της Συρίας, προσπαθώντας να ιχνηλατήσουμε την αλήθεια που κρύβεται και ποιοι την κρύβουν. Έτσι το παρακάτω άρθρο του Μάριου Ευρυβιάδη, που δημοσιεύτηκε στο infognomonpolitics.blogspot.gr , κάνει μια ανάλυση του θέματος σε μια άλλη μορφή, αυτήν του θρησκευτικού παράγοντα και πως επιδρά στις μουσουλμανικές χώρες. Έτσι η "επανάσταση" των λεγόμενων "αντικαθεστωτικών" είναι μια προσπάθεια των Σουνιτών να "αλώσουν" ένα κράτος Αλεβιτών και Σιιτών. Για τους Αλεβίτες που κυβερνούν την Συρία είναι θέμα ζωής και θανάτου, καθόσον αν καταλάβουν την εξουσία οι Σουνίτες αυτοί ή θα σφαγιαστούν ή θα ξαναγίνουν δούλοι. Το αυτό περίπου ισχύει και για τους Σιίτες της Συρίας. Και ποιοι είναι Σιίτες στην περιοχή της Μέσης Ανατολής; Μόνο στο Ιράν. Και ποιοί είναι οι Σουνίτες; Όλα τα υπόλοιπα Αραβικά κράτη.Επίσης μεγάλη σημασία έχει και ο ρόλος της Διεθνούς Κοινότητας, δηλαδή της Ιnternational Community γνωστής και ως ΙΝΤCΟΜ, που μέχρι τώρ ακανείς δεν μιλάει.

Οι διχασμένοι οραματιστές της Ευρώπης


Οι ηγέτες της Ευρώπης, σε αντίθεση με τον αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους τον πρεσβύτερο, δεν είχαν ποτέ έλλειμμα σε επίπεδο οραματισμού. Πάντα ήξεραν πώς ήθελαν να είναι η Ευρώπη. Αλλά το να έχεις όραμα δεν είναι το ίδιο πράγμα με το να το υλοποιείς. Και όσον αφορά την πρακτική εφαρμογή των ιδεών οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν αποτύχει επανειλημμένα.

Αυτό το χάσμα ανάμεσα στους στόχους των Ευρωπαίων και την ικανότητά τους να τους εκπληρώσουν έρχεται πάλι στο προσκήνιο με αφορμή την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. Οι ηγέτες της Ευρώπης έχουν κοινό όραμα για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως μία οικονομική και νομισματική ένωση που θα βασίζεται σε μια ένωση τραπεζική, δημοσιονομική και πολιτική. Τα προβλήματα ξεκινούν όταν η συζήτηση στρέφεται στο πώς - και ιδίως στο πότε - θα πρέπει να θεσμοθετηθούν οι τρεις τελευταίες πτυχές αυτής της ένωσης.

Επιμένει ο Μr Doom N. Roubini - Το 2013 έρχεται η ''τέλεια καταιγίδα'' - Πέντε οι παράγοντες που θα εκτροχιάσουν την παγκόσμια οικονομία

 
Στην πρόβλεψη του για ''τέλεια καταιγίδα'' διεθνώς το επόμενο έτος, επιμένει ο επονομαζόμενος και Mr Doom, οικονομολόγος Nouriel Roubini.
Πέντε είναι οι παράγοντες σύμφωνα με τον Roubini, που θα μπορούσαν να εκτροχιάσουν την παγκόσμια οικονομία.

Σόιμπλε: «Δεν μπορούμε να απαλλάξουμε την Ελλάδα από το πρόγραμμα, έχει αποφασιστεί»


«Επώδυνα και ριζικά μέτρα» απαιτούνται για την Ελλάδα, επαναλαμβάνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.


«Επώδυνα και ριζικά μέτρα προσαρμογής σε πολλούς τομείς» απαιτούνται για την Ελλάδα, τονίζει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, και συνδέει τις επόμενες αποφάσεις με την έκθεση που θα ετοιμάσει η τρόικα. Χαρακτηρίζει δε την Ελλάδα «εξαιρετική περίπτωση», ενώ διευκρινίζει ότι «το πρόγραμμα έχει αποφασιστεί και οι παράμετροι έχουν τεθεί και εξακολουθούν να ισχύουν».Στην Ελλάδα ολοκληρώθηκε  ένα επιτυχημένο «κούρεμα» χρέους, ενώ αποφασίστηκε και δεύτερο πρόγραμμα για τη χώρα, τονίζει ο κ. Σόιμπλε, στην συνέντευξη που παραχωρεί σήμερα στην εφημερίδα «Reinische Post» και διευκρινίζει ότι η τρόικα θα πρέπει να εξετάσει σε ποιο βαθμό η Αθήνα προχώρησε στην εφαρμογή αυτού του προγράμματος.

Νεκρός ο υπουργός Άμυνας της Συρίας


Ο υπουργός Άμυνας της Συρίας, ο Νταούντ Ράτζα, σκοτώθηκε σήμερα, Τετάρτη, στην επίθεση καμικάζι που είχε στόχο το κτίριο της Εθνικής Ασφάλειας στη Δαμασκό, μετέδωσε η κρατική συριακή τηλεόραση.


«Ο στρατηγός Νταούντ Ράτζα έπεσε ως μάρτυρας στην τρομοκρατική επίθεση που είχε στόχο το κτίριο της Εθνικής Ασφάλειας», μετέδωσε η τηλεόραση, η οποία είχε μεταδώσει νωρίτερα πως η επίθεση πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια μιας συνεδρίασης υπουργών και υπευθύνων της ασφάλειας.

Σικελία: «Το τεράστιο κόστος διαχείρισης οδηγεί σε πιθανή χρεοκοπία»


«Το κόστος διαχείρισης της περιφέρειας της Σικελίας είναι η κύρια αιτία της πιθανής χρεοκοπίας», υποστηρίζεται σήμερα από μεγάλο μέρος του ιταλικού Τύπου.


Μετά τη χθεσινή έκκληση του πρωθυπουργού, Μάριο Μόντι, προς τον Σικελό περιφερειάρχη Ραφαέλε Λομπάρντο, να παραιτηθεί το συντομότερο δυνατό, ο τοπικός αξιωματούχος δήλωσε ότι «αν δεν πείσω τον πρωθυπουργό στην συνάντησή μας την επόμενη Τρίτη ως το τέλος του μήνα θα έχω εγκαταλείψει την προεδρία της περιφέρειας».