Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Forbes: Γιατί η Ελλάδα δεν έχει εθνική στρατηγική στην αξιοποίηση κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσ. αερίου

Forbes: Γιατί η Ελλάδα δεν έχει εθνική στρατηγική στην αξιοποίηση κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσ. αερίου

Τι λένε οι Ελληνες επιχειρηματίες- Κριτική στις διαρκείς αλλαγές φορολογίας-Ερωτήματα για τις προθέσεις ΣΥΡΙΖΑ

Κριτική στις ενθουσιώδεις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά περί πλουσίων κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου ασκούν ηγετικά στελέχη του ενεργειακού κλάδου στη χώρα, επισημαίνοντας ότι χρειάζεται εθνική στρατηγική και μακροπρόθεσμο σχέδιο για να αξιοποιηθεί ο φυσικός πλούτος και να προσελκυστούν ξένες επενδύσεις.

Στην παγίδα Ντάουνερ – Άγκυρας – Παιχνίδι με κυριαρχία, αλλαζονική παράσταση Νταβούτογλου

Davutoglou-Eroglu01-15December2013


Ο Αλεξάντερ Ντάουνερ επιχείρησε να στήσει ένα νέο σκηνικό, αξιοποιώντας και την επίσκεψη Νταβούτογλου στα κατεχόμενα, καταθέτοντας ένα προσχέδιο-παγίδα, που έστελνε στις ελληνικές καλένδες το θέμα της κυριαρχίας. Την ίδια ώρα, ο Αχμέτ Νταβούτογλου, θέλησε να μοιράσει παιχνίδι κερδίζοντας επικοινωνιακά και παρουσιάζοντας εαυτόν ως «υπέρμαχο της λύσης».

10 Countries Sitting On Enormous Mounds Of Gold

Gold looks like it is on its way to its first annual drop in 13 years. This is bad news for central banks that have been diversifying their foreign reserves to include gold, but at a slower pace than in 2012. 

A new report from the World Gold Council showed that year-to-date central bank gold reserves increased by nearly 300 tonnes.

Xinhua: Η Δύση δεν πρέπει να παρεμβαίνει στα εσωτερικά της Ουκρανίας

Η Δύση πρέπει να σταματήσει να παρεμβαίνει στις εσωτερικής υποθέσεις της Ουκρανίας, αναφέρει σε άρθρο του το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.
Λίγες μέρες μετά την επίσκεψη του Ουκρανού Προέδρου Viktor Yanukovich, το άρθρο του κινεζικού πρακτορείου ασκεί δριμεία κριτική στη Δύση για την στάση της απέναντι στην απόφαση της Ουκρανίας να μην υπογράψει τη Συμφωνία Σύνδεσης με την ΕΕ αλλά αντίθετα, να στραφεί προς την ενίσχυση των οικονομικών της σχέσεων με τη Μόσχα.

Με επιτυχία η πρώτη δοκιμή των S-300 στην Κρήτη

Παρουσία των υπουργών Αμυνας της Ελλάδας Δημήτρη Αβραμόπουλου και Κύπρου Φώτη Φωτίου πραγματοποιήθηκε στα Χανιά η πρώτη δοκιμή των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων S-300.

Με επιτυχία η πρώτη δοκιμή των S-300 στην Κρήτη
Με απόλυτη επιτυχία, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, πραγματοποιήθηκε στο Πεδίο Βολής Κρήτης στα Χανιά, η πρώτη δοκιμαστική βολή του αντιαεροπορικού οπλικού συστήματος S300. Στις 11:58, εβλήθη με επιτυχία ο στόχος, ένα μικρό μη επανδρωμένο αεροσκάφος που βρισκόταν σε απόσταση 30 χιλιόμετρων.

Hurriet: Η Τουρκία εξόπλιζε τους φανατικούς ισλαμιστές στη Συρία

Εξαγωγή πολεμικού υλικού 47 τόνων, πραγματοποίησε η Τουρκία προς τη Συρία από τον Ιούνιο έως και τον Οκτώβριο, παρά τις διαβεβαιώσεις της τουρκικής κυβέρνησης ότι η Τουρκία δεν παρέχει στρατιωτική βοήθεια προς Σύρους αντικαθεστωτικούς, αναφέρει σήμερα η τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ», επικαλούμενη στοιχεία του ΟΗΕ, αλλά και της τουρκικής στατιστικής υπηρεσίας.

Hurriet: Η Τουρκία εξόπλιζε τους φανατικούς ισλαμιστές στη Συρία
Ο συντάκτης αναφέρει ότι αρχικά διαπίστωσε πως σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ σχετικά με το παγκόσμιο εξωτερικό εμπόριο, από τον Ιούνιο έως και τον Οκτώβριο του 2013 πραγματοποιήθηκαν από την Τουρκία προς τη Συρία εξαγωγές πολεμικού υλικού 47 τόνων. Στη συνέχεια, ο συντάκτης γράφει πως απευθύνθηκε στον εκπρόσωπο του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, για να λάβει την απάντηση ότι τα εν λόγω στοιχεία είναι αναληθή.