Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

The 18 Best Startups That Launched In 2013

Anastasia leng and Ryan hayward

Hatch co-founders Ryan Hayward and Anastasia Leng
It's been a big year in consumer tech. 

Let's take a look at some of the best startups that launched this year.
How do we define best? Well, we kept things in mind like great growth, promise, VC interest, and actual revenue. 

Washington Post: Πως η NSA Μπορεί και Παρακολουθεί τα Κινητά Παγκοσμίως



Η αμερικανική NSA συλλέγει κάθε ημέρα περίπου 5 δισεκατομμύρια αρχεία για τη θέση των κινητών τηλεφώνων παγκοσμίως, όπως αναφέρει η εφημερίδα Washington Post σε άρθρο της, επικαλούμενη τα στοιχεία που διέρρευσε ο Έντουαρντ Σνόουντεν.

Multimillion dollar arms deal signed by Berlin and Jerusalem will help Israel protect its gas pipelines

Germany has signed a multimillion dollar arms deal with Israel, Germany’s Bild newspaper reported Saturday.

A Tomahawk cruise missile fired from aboard a US destroyer. (photo credit: Wikimedia Commons)
A Tomahawk cruise missile fired from aboard a US destroyer. (photo credit: Wikimedia Commons)


Within the framework of the deal, Germany will reportedly supply Israel with two guided missile destroyers, each valued at one billion euros.

Πολεμικές ιαχές στη ΝΑ Ασία: Επεκτείνει η Σεούλ τη ζώνη εναέριου ελέγχου της

Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε ότι επεκτείνει τη ζώνη εναέριου ελέγχου της, η οποία επικαλύπτει μέρος αντίστοιχης ζώνης εναερίου ελέγχου που επέβαλε η Κίνα πριν από δύο εβδομάδες προκαλώντας ένταση στη νοτιοανατολική Ασία.
Ενα ιαπωνικό αεροπλάνο περιπολεί πάνω από τα νησιά Σενκάκου. Προφανώς, χωρίς να έχει υποβάλει σχέδιο πτήσης στην Κίνα...Ενα ιαπωνικό αεροπλάνο περιπολεί πάνω από τα νησιά Σενκάκου. Προφανώς, χωρίς να έχει υποβάλει σχέδιο πτήσης στην Κίνα...Η νέα νοτιοκορεατική ζώνη εναερίου ελέγχου καλύπτει στο εξής τον ύφαλο Ιεόντο, ο οποίος διεκδικείται από το Πεκίνο και τη Σεούλ.

Ιράν: Επιθεωρητές της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας σε εργοστάσιο παραγωγής βαρέος ύδατος

To εργοστάσιο βρίσκεται στις εγκαταστάσεις όπου υπάρχει ο αντιδραστήρας τον οποίο το Ιράν προτίθεται να θέσει σε λειτουργία στα τέλη του 2014.

Δύο επιθεωρητές της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) επισκέφθηκαν σήμερα το εργοστάσιο παραγωγής βαρέος ύδατος του Αράκ στο κεντρικό Ιράν, στο πλαίσιο της συμφωνίας για τον έλεγχο των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων, μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars.

Μπλόκο από Κομισιόν στην Πώληση του ΔΕΣΦΑ

Nέα εμπόδια θέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην ολοκλήρωση της πώλησης του ΔΕΣΦΑ στην αζέρικη Socar, ζητώντας ως προαπαιτούμενο την υπογραφή διακυβερνητικής συμφωνίας μεταξύ Ε.Ε. και Αζερμπαϊτζάν (!), αναφέρουν έγκυρες πηγές. Πρόκειται για εξέλιξη που προκαλεί έντονο προβληματισμό τόσο στην ελληνική όσο και στην αζέρικη πλευρά, καθώς, πέραν όλων των άλλων, μεταθέτει για άγνωστο χρόνο την ολοκλήρωση της πώλησης του ΔΕΣΦΑ και την είσπραξη των 400 εκατ. ευρώ για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

Σε συνάντηση που είχαν χθες στις Βρυξέλλες οι εκπρόσωποι του μετόχων, ΤΑΙΠΕΔ και ΕΛΠΕ , της Socar και της ΡΑΕ με τους επικεφαλής της DG Energy (Γενικής Διεύθυνσης Ενέργειας της Κομισιόν) ζητήθηκε πέραν όλων των άλλων διαδικασιών και η διακυβερνητική συμφωνία Ε.Ε.- Αζερμπαϊτζάν, η οποία θα πρέπει να εγκριθεί τόσο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όσο και από τη Βουλή του Αζερμπαϊτζάν. Η συμφωνία θα δεσμεύει το Αζερμπαϊτζάν ότι σέβεται και δέχεται να εφαρμόσει το «τρίτο ενεργειακό πακέτο» της Ε.Ε., δηλαδή την οδηγία (και νόμο του ελληνικού κράτους από το 2011) για τον πλήρη διαχωρισμό της διανομής από την παραγωγή ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου.

Αποστολή γαλλικών στρατευμάτων στην Αφρική

Συγκρούσεις μεταξύ των γαλλικών στρατευμάτων και ενόπλων κοντά στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, Μπανγκί, σημειώθηκαν λίγες ώρες μετά την άφιξη των γαλλικών δυνάμεων στη χώρα.

Γαλλικά στρατεύματα περιπολούν στους δρόμους της πρωτεύουσας της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, Μπανγκί
Γαλλικά στρατεύματα περιπολούν στους δρόμους της πρωτεύουσας της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, Μπανγκί
Συγκρούσεις μεταξύ των γαλλικών στρατευμάτων και ενόπλων κοντά στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, Μπανγκί, σημειώθηκαν λίγες ώρες μετά την άφιξη των γαλλικών δυνάμεων στη χώρα. Η στρατιωτική επιχείρηση, που είναι η δεύτερη επέμβαση της Γαλλίας στην Αφρική μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο, αποφασίστηκε και πήρε την έγκριση του ΟΗΕ, καθώς οι αντάρτες, στην πλειονότητα τους ισλαμιστές, είχαν καταφέρει να πάρουν τον έλεγχο του μεγαλύτερου μέρους της χώρας. Συνολικά, σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό Αμυνας, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, στη χώρα, και κυρίως στην πρωτεύουσα, θα αναπτυχθούν 1.200 Γάλλοι στρατιώτες με βασική τους αποστολή να πραγματοποιούν περιπολίες.