Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Η Τουρκία ενισχύει τον στρατό της στα σύνορα με τη Συρία


Η Τουρκία ενίσχυσε την στρατιωτική της παρουσία κατά μήκος των συνόρων της με τη Συρία στέλνοντας σήμερα στέλνοντας αντιαεροπορικές συστοιχίες εδάφους-αέρος και οχήματα μεταφοράς προσωπικού στη Μαρντίν, στα νοτιοανατολικά, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή.


Τραίνα μετέφεραν πολλές αντιαεροπορικές συστοιχίες και οχήματα μεταφοράς προσωπικού στον σιδηροδρομικό σταθμό Μαρντίν, που έχει τεθεί υπό αυστηρή παρακολούθηση, σύμφωνα με το Ανατολή. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονταν τουλάχιστον πέντε οχήματα που ήταν εξοπλισμένα με αντιαεροπορικές συστοιχίες, όπως έδειξαν οι εικόνες που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Spiegel: Το ΔΝΤ έτοιμο να βάλει τέλος στη χρηματοδότηση της Ελλάδας


Δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel θέλει το ΔΝΤ να σταματά την οικονομική βοήθεια προς τη χώρα μας. Πώς χαρακτηρίζει μία πιθανή έξοδο από την Ευρωζώνη
''Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο άφησε να εννοηθεί προς την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι δεν θα συμμετάσχει σε περαιτέρω βοήθεια προς την Ελλάδα'', υποστηρίζει το γερμανικό περιοδικό ''Der Spiegel'' στην έκδοση της Δευτέρας και προσθέτει ότι ''η Ελλάδα θα μπορούσε να χρεοκοπήσει ήδη τον Σεπτέμβριο''.

Νέα έκρηξη στον αγωγό φυσικού αερίου Ισραήλ – Ιορδανίας


Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στον αιγυπτιακό αγωγό που μεταφέρει φυσικό αέριο στο Ισραήλ και στην Ιορδανία, στην 15η επίθεση από την έναρξη της εξέγερσης στις αρχές του 2011 που οδήγησε στην ανατροπή του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ.


Η έκρηξη σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στην αλ Τουβάιλ, ανατολικά της παράκτιας πόλης αλ Αρίς, στο Σινά, πριν από το σημείο όπου ο αγωγός διακλαδώνεται σε δύο κατευθύνσεις, προς το Ισραήλ και προς την Ιορδανία, είπαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας και αυτόπτες μάρτυρες.

Η ΡΩΣΙΑ ΕΚΤΟΞΕΥΕΙ SOYUZ-FG ΠΥΡΑΥΛΟ ΜΕ ΠΕΝΤΕ ΔΟΡΥΦΟΡΟΥΣ

Ρωσικός πύραυλος αερομεταφοράς Soyuz-FG με πέντε δορυφόρους φορτίο εκτοξεύθηκε από το διαστημικό κέντρο Baikonur του Καζακστάν, δήλωσε εκπρόσωπος της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos  την Κυριακή.


« Η εκτόξευση του Soyuz-FG έλαβε χώρα υπό κανονικές συνθήκες », είπε ο εκπρόσωπος.

Διεθνής διάσκεψη για το AIDS στις ΗΠΑ


Περίπου 25.000 άτομα συμμετέχουν από σήμερα, Κυριακή, στην Ουάσιγκτον στην 19η διεθνή διάσκεψη για το AIDS, με στόχο -ο οποίος θεωρείται πλέον εφικτός για τις υπάρχουσες θεραπείες- μια νέα κινητοποίηση για να δοθεί ένα τέλος στην πανδημία αυτή.


Είναι η πρώτη φορά εδώ και 22 χρόνια που η διάσκεψη αυτή, η οποία πραγματοποιείται ανά διετία, φιλοξενείται στις ΗΠΑ, χώρα η οποία είχε απαγορεύσει το 1990 την είσοδο οροθετικών, ένα μέτρο που καταργήθηκε το 2009 από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα με νόμο που ψηφίστηκε από το Κογκρέσο.

The Telegraph: Παραίτηθηκε ο Ρούπερτ Μέρντοχ


Ο μεγιστάνας του Τύπου Ρούπερτ Μέρντοχ παραιτήθηκε από τη θέση του διευθυντή των εταιριών που ελέγχουν τις εφημερίδες Sun, The Times και The Sunday Times, σύμφωνα με την εφημερίδα The Telegraph και όσα αναφέρονται σε ένα μήνυμα εσωτερικής διανομής της News Corp., το οποίο περιήλθε στην κατοχή πολλών ΜΜΕ.


Ο Μέρντοχ παραιτήθηκε την περασμένη εβδομάδα από τα διοικητικά συμβούλια της News International Group, της Times Newspaper Holdings και της News Corp. Investments, όπως ανέφερε στον ιστότοπό της η Telegraph, η οποία επικαλείται στοιχεία από το Companies House - το φορέα ο οποίος έχει, μεταξύ άλλων, ρόλο μητρώου των επιχειρήσεων στη Βρετανία.