Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΔΟΚΙΜΑΖΕΙ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ CRUISE ΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΩΝ. ΒΥ Mo Hong'e

Ο πακιστανικός στρατός ανακοίνωσε την επιτυχή δοκιμή πυραύλου “Cruise”, βεληνεκούς 700 χιλ. με δυνατότητα πυρηνικής κεφαλής, την Τρίτη.

Σύμφωνα με στρατιωτική δήλωση, ο Hatf-VII (Babur) πύραυλος είναι ένας πολύ-σωλήνας, που κατασκευάστηκε στην εγχώρια αγορά, έχει τη δυνατότητα να φέρει τόσο πυρηνικές όσο και συμβατικές κεφαλές και διαθέτει τεχνολογία stealth.

Η υπηρεσία δημοσίων σχέσεων του στρατού αναφέρει ότι ο Babur Cruise πύραυλος είναι χαμηλής πτήσης, υψηλής ευελιξίας, απόλυτης ακρίβειας και δυνατότητας αποφυγής των ραντάρ.

Επιπλέον, ο Babur ενσωματώνει την πιο σύγχρονη τεχνολογία Cruise, πυραύλων εδάφους με υποδοχή Contour (TERCOM), καθώς και αντιστοίχηση ψηφιακής εικόνας και περιοχής δράσης (DSMAC), η οποία ενισχύει την ακρίβεια και την αποτελεσματικότητα των συλλεκτών του.

Ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από ένα τελευταίας τεχνολογίας όχημα πολλαπλών σωλήνων εκτόξευσης πυραύλων (MLV), το οποίο ενισχύει σημαντικά την ακρίβεια στόχευσης και τις επιλογές απασχόλησης του οπλικού συστήματος Babur, τόσο στα συμβατικά όσο και στα πυρηνικά μέσα.

Τη δοκιμή παρακολούθησε ο πρόεδρος του Γενικού Επιτελείου Στρατού, στρατηγός Khalid Shameem Wynne και από ανώτερους αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων και στρατηγικών οργανισμών, καθώς και από επιστήμονες και μηχανικούς.

Ο στρατός αναφέρει ότι η δοκιμή θα εδραιώσει την στρατηγική αποτρεπτική ικανότητα του Πακιστάν και θα ενισχύσει περεταίρω την εθνική ασφάλεια.

Ο πρόεδρος Asif Ali Zardari και ο πρωθυπουργός Yusuf Raza Gilani συνεχάρησαν τους επιστήμονες και τους μηχανικούς για την επιτυχή δοκιμή και την εξαίρετη τους επιτυχία.

Ο πύραυλος Babur πήρε το όνομα του από τον πρώτο αυτοκράτορα του Πακιστάν Zahir ud-Din Babur

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Παναγιώτης Ι. Ψύλλος

ΠΗΓΗ: http://news.xinhuanet.com/english/world/2012-06/05/c_131632262.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου