Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Η πρώτη ελληνική επένδυση για υδροπλάνα μετά την ψήφιση του νέου νόμου

Η πρώτη ελληνική επένδυση για υδροπλάνα μετά την ψήφιση του νέου νόμου


Δύο ελληνικές εταιρείες ένωσαν δυνάμεις και μπαίνουν στο χώρο των υδροπλάνων μετά και την ψήφιση του τελευταίου νόμου που καταργεί μία σειρά από γραφειοκρατικές αγκυλώσεις.

 
Όπως γράφουν σήμερα "Τα Νέα" η ιδιωτική αεροπορική Κ2 Smart Jets, η οποία ειδικεύεται στις πτήσεις VIPs, με έδρα το "Ελ. Βενιζέλος" προχώρησε στην εξαγορά του 50% της εταιρείας "Ελληνικά Υδατοδρόμια". Πρόκειται για την εταιρεία η οποία ήδη έχει αναλάβει την κατασκευή τεσσάρων υδατοδρομίων για λογαριασμό του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας, ενώ διεξάγονται συζητήσεις για την κατασκευή και άλλων υδατοδρομίων σε διάφορες περιοχές της χώρας (Κρήτη, Κυκλάδες, Αργοσαρωνικός κτλ).

Παράλληλα η Κ2 προχώρησε σε συμφωνία με εργοστάσιο του Καναδά για την κατασκευή των πρώτων δύο ελληνικών υδροπλάνων τύπου Twin Otter DHC-6-400, αξίας 12 εκατ. δολ με έτος παράδοσης το 2015. Η συμφωνία περιλαμβάνει και οψιόν αγοράς άλλων τεσσάρων αεροσκαφών.
Ο ιδιοκτήτης της Κ2, Ανδρέας Καροτσιέρης, δηλώνει στην εφημερίδα πως αφού μελέτησε σε βάθος τις σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης των υδροπλάνων στην Ελλάδα, μετά και την ψήφιση του Νόμου 4146/13, αποφάσισε να επεκτείνει το πτητικό έργο της Κ2 και στον τομέα των υδροπλάνων.
Σήμερα η Κ2 διαθέτει δύο υπερσύγχρονα Business Jets και δραστηριοποιείται από το 2007 στον τομέα των VIPs πτήσεων και κυρίως των business aviation, κατέχοντας άδεια κοινοτικού μεταφορέα.


Πηγή: Η πρώτη ελληνική επένδυση για υδροπλάνα μετά την ψήφιση του νέου νόμου | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/16216/i-proti-elliniki-ependysi-gia-ydroplana-meta-tin-psifisi-toy-neoy-nomoy#ixzz2XnfYchiJ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου