Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Επένδυση 30 εκατ. ευρώ στη Θράκη από την Εldorado Gold για το project "Sapes Gold"

Επένδυση 30 εκατ. ευρώ στη Θράκη από την Εldorado Gold για το project "Sapes Gold"


Τη φιλική εξαγορά του συνόλου των μετοχών της Glory Resources Limited - σήμερα κατέχει το 19%- ανακοίνωσε η Eldorado Gold Coöperatief, κατά 100% θυγατρική  του ομίλου Eldorado Gold. Η εξαγορά αναμένεται να φθάσει στα 30,5 εκατ. δολάρια αυστραλίας. Η Εldorado προτίθεται παράλληλα να αποκτήσει το σύνολο των option στις μετοχές της Glory αντί 1,8 εκατ. αλλά και το σύνολο των υποχρεώσεων της εταιρείας προς την Cape Lambert Resources Limited για το project στη Θράκη αντί 6.5 εκατ. δολ. αυστραλίας. Πρόκειται δηλαδή για μια επένδυση που θα φθάσει σχεδόν τα 30 εκατ. ευρώ.

Η Glory ασχολείται με το πρόγραμμα ερευνητικών γεωτρήσεων στην περιοχή Σαπών της Θράκης- "Sapes Gold Project". Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας, τα πιθανά αποθέματα της περιοχής υπολογίζονται σε 637.000 ουγκιές χρυσού.
Κάθε μέτοχος της Glory θα λάβει 0,17 δολ ανα μετοχή, που αντιστοιχεί σε premium 42% με βάση τη τιμή κλεισίματος της Glory στις 30 Οκτωβρίου.
"Η απόκτηση του πρότζεκτ "Sapes" επιβεβαιώνει την πεποίθησή μας για το γεωλογικό δυναμικό της Θράκης, το οποίο όταν υλοποιηθεί, θα επιφέρει σημαντικά οφέλη στην περιοχή», δήλωσε ο Paul Wright, Διευθύνων Σύμβουλος της Eldorado Gold. «Το έργο Sapes θα αποτελέσει ένα ακόμη σημαντικό asset στο υφιστάμενο χαρτοφυλάκιο μας και θα επωφεληθεί από τις συνέργειες με στο Λόφο του Περάματος στον Έβρο και τα άλλα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία μας", πρόσθεσε.


Πηγή: Επένδυση 30 εκατ. ευρώ στη Θράκη από την Εldorado Gold για το project "Sapes Gold" | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/27863/ependysi-30-ekat-eyro-sti-thraki-apo-tin-eldorado-gold-gia-project-sapes-gold#ixzz2jP8E5ok0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου