Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Έμμεση επιβεβαίωση της σύλληψης στελεχών της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας στη Συρία;

Ο βουλευτής του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP), Lütfi Baydar, κατέθεσε ερώτηση προς τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, ζητώντας να ενημερωθεί για την τύχη των πιλότων της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας και στελεχών της ΜΙΤ που φέρονται να έχουν συλληφθεί από τις αρχές της Συρίας και παραμένουν αιχμάλωτοι. 

Σύμφωνα με Τούρκο βουλευτή, το συριακό καθεστώς αιχμαλώτισε 6 Τούρκους στρατιωτικούς και 4 πράκτορες της ΜΙΤ.
Σύμφωνα με βουλευτή του CHP, το συριακό καθεστώς κρατά αιχμαλώτους 6 Τούρκους στρατιωτικούς και 4 πράκτορες της ΜΙΤ.

Ο βουλευτής στην ερώτησή του αναφέρει τους βαθμούς και τα αρχικά ονόματα των συλληφθέντων, τα οποία είναι τα εξής: Σμηναγός Yüzbaşı Yasin K., Ανθυποσμηναγός Sinan T., Ανθυποσμηναγός Fuat Y., Ανθυποσμηναγός Mustafa H., Ανθυπασπιστής Hasan G. και οι Tarık T., İbrahim M., Yusuf C., Murat Y., Harun M. Ο Baydar ρωτά τον υπουργό Εξωτερικών αν έχει στα χέρια τους στοιχεία και πληροφορίες για το θέμα. 

Η εφημερίδα El Watan, σε δημοσίευμά της στις 31 Δεκεμβρίου 2012, είχε γράψει πως τέσσερις Τούρκοι πιλότοι συνελήφθησαν στην προσπάθειά τους να διεισδύσουν μαζί με ομάδα ενόπλων σε αεροπορική βάση του Χαλεπίου, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία. Το δημοσίευμα διαψεύσθηκε την ίδια μέρα με μία λιτή ανακοίνωση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, κατά την οποία οι ισχυρισμοί αυτοί «είναι αβάσιμοι».

ΠΗΓΗ: http://strategyreports.wordpress.com/2013/01/04/%CE%AD%CE%BC%CE%BC%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B2%CE%B5%CE%B2%CE%B1%CE%AF%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%8D%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CF%88%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%BB/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου