Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Ενώ οι ποινικές διώξεις οδηγούν σε ηχηρές παραιτήσεις η ΔΕΗ υπογράφει συμβάσεις σαν να μην υπάρχει αύριο Πηγή: Ενώ οι ποινικές διώξεις οδηγούν σε ηχηρές παραιτήσεις η ΔΕΗ υπογράφει συμβάσεις σαν να μην υπάρχει αύριο


Παραιτήθηκαν Τ. Αθανασόπουλος και Γ. Μέργος την ίδια ώρα που ο Αρθ. Ζερβός υπέγραφε την «αμαρτωλή» σύμβαση με τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
Την ώρα που ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΗ Τ. Αθανασόπουλος  και γγ του υπουργείου Οικονομικών κ Γ Μέργος υπέβαλλαν τις παραιτήσεις του από τις θέσεις του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ ο πρώτος και του γγ ο δεύτερος - αφού εμπλέκονται στην ποινική δίωξη που ασκήθηκε στα πρώην μέλη του δ.σ της ΔΕΗ για τη σύμβαση του Αλιβερίου το 2009 - ο νυν πρόεδρος της ΔΕΗ Αρθρούρος Ζερβός προχώρησε σε υπογραφή της σύμβασης με την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ παρά το γεγονός ότι  η κατασκευή της μονάδας στην Πτολεμαΐδα που η εν λόγω σύμβαση αφορά βρίσκεται στο επίκεντρο προκαταρκτικής εξέτασης από τον εισαγγελέα.

Παράλληλα οι υπογραφές του προέδρου της ΔΕΗ με τον Γιώργο Περιστέρη της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έπεσαν χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες απαλλοτρίωσης των περιουσιών  και μετεγκατάστασης των κατοίκων των οικισμών Ποντοκώμης και Μαυροπηγής  όπως τουλάχιστον είχε δεσμευθεί  η προηγούμενη διοίκηση.
Παρών δε, ήταν και ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ Ασημάκης Παπαγεωργίου.
Αυτό δείχνει ότι οι πρακτικές και οι πολιτικές ανοχές που βύθισαν τη χώρα και την ελληνική οικονομία στο αδιέξοδο δεν σταματούν και δεν «καταλαβαίνουν» από την σκληρή στάση που τηρεί η τρόικα,  ειδικά την τελευταία εβδομάδα,  στα μείζονα κοινωνικά ζητήματα.
Οι προηγούμενες πρακτικές της ΔΕΗ αφήνουν σήμερα ακέφαλο το ΤΑΙΠΕΔ στην πιο κρίσιμη φάση των αποκρατικοποιήσεων.
Την ίδια ώρα μια ΔΕΗ που βρίσκεται στο επίκεντρο της τρόικας ενόψει μάλιστα και της ιδιωτικοποίησης της, προχωρεί σε μια «αμαρτωλή» υπογραφή δίνοντας ένα πρωτοφανές μπόνους στην εταιρεία του Γ. Περιστέρη.
Αυτά είναι βέβαιο ότι θα αποτιμηθούν άμεσα και από την τρόικα αλλά και ενδέχεται να οδηγήσουν σε βαρύ κοινωνικό τίμημα εξαιτίας των ισχυρών συμφερόντων που ζουν και βασιλεύουν στην ελληνική οικονομία ακόμη και σήμερα.  


Πηγή: Ενώ οι ποινικές διώξεις οδηγούν σε ηχηρές παραιτήσεις η ΔΕΗ υπογράφει συμβάσεις σαν να μην υπάρχει αύριο | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου