Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

Πολιτικός σεισμός στην Τουρκία- Παραιτήθηκαν τρεις υπουργοί

Απανωτές είναι οι παραιτήσεις υπουργών της κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαιτίας ης εμπλοκής των γιών τους στο σκάνδαλο διαφθοράς που προκαλεί τριγμούς στην κυβέρνηση και συνταράσσει τη χώρα. Μετά τον υπουργό Οικονομικών και τον υπουργό Εσωτερικών, Μουαμέρ Γκιουλέρ, την παραίτησή του ανακοίνωσε και ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ερντογάν Μπαϊρακτάρ.

Πολιτικός σεισμός στην Τουρκία- Παραιτήθηκαν τρεις υπουργοί
Στις 8:45 ανακοίνωσε πρώτος την παραίτησή του ο Οικονομίας, Ζαφέρ Τσαγλαγιάν αναφέροντας ότι «είναι ξεκάθαρο πως η επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου είναι ένα βρώμικο σχέδιο εναντίον της κυβέρνησης, του κόμματος και της χώρας μας. Παραιτούμαι από το αξίωμα του υπουργού Οικονομίας για να ανατρέψω το σχέδιο στο οποίο έχουν περιλάβει στενούς συνεργάτες μου και τον γιο μου και για να συμβάλω στην αποκάλυψη της αλήθειας».

Λίγη ώρα αργότερα, στις 9:10 ανακοίνωσε την παραίτησή του και ο υπουργός Εσωτερικών Μουαμέρ Γκιουλέρ χαρακτηρίζοντας και αυτός την εισαγγελική έρευνα «βρώμικο σχέδιο εναντίον της κυβέρνησης του κόμματος και της χώρας μας».
Ακολούθησε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ερντογάν Μπαϊρακτάρ, ο γιος του οποίου ήταν ανάμεσα στα πρόσωπα τα οποία είχαν συλληφθεί στο πλαίσιο της έρευνας για διαφθορά.
«Παραιτούμαι από τη θέση του υπουργού και του βουλευτή», δήλωσε ο Μπαϊρακτάρ στο τηλεοπτικό δίκτυο, καλώντας τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να πράξει το ίδιο.
Οι γιοι των υπουργών που παραιτήθηκαν είχαν συλληφθεί μαζί με 22 ακόμη πρόσωπα στις 17 Δεκεμβρίου. Εναντίον τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και έχουν προφυλακιστεί.
Μεταξύ αυτών που είχαν προσαχθεί και προφυλακίστηκαν στις 17 Δεκεμβρίου ήταν και ο διοικητής της κρατικής τράπεζας «Χάλκμπανκ» Σουλεϊμάν Ασλάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου