Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Η Ισπανία ζητά επείγουσες λύσεις να εφαρμοστούν σύντομα Reuters


Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι δήλωσε την περασμένη Δευτέρα ότι επείγουσες λύσεις απαιτούνται για να εξασφαλιστεί η χρηματοοικονομική σταθερότητα στην Ευρώπη. Επιπλέον, χαρακτήρισε τις διαμάχες επάνω σε οικονομικά εργαλεία, όπως το ευρωομόλογο, αναποτελεσματικές και χρονοβόρες.

Με την ισπανική οικονομία να βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος είναι δύσκολο να παραβλεφθεί το έλλειμμα ρευστότητας που αντιμετωπίζει τραπεζικός της τομέας.


Ο Ραχόι ανέφερε “Το βασικό συστατικό της ανάπτυξης είναι η χρηματοπιστωτική σταθερότητα. Τα υπόλοιπα ζητήματα πρέπει να αντιμετωπιστούν παράλληλα αλλά η χρηματοπιστωτική σταθερότητα είναι η προτεραιότητα”.

“ Η χρηματοπιστωτική σταθερότητα μπορεί να επιτευχθεί γρήγορα, δεν απαιτεί διαμάχες και μακρές συζητήσεις ή μελέτες και κανονικοποίηση που επιδρούν μετά από δύο με τρία χρόνια. Χρειάζεται μια απόφαση που μπορεί να παρθεί μέσα σε 24 ώρες”.

 Ο ισπανός υπουργός οικονομίας ενίσχυσε τις δηλώσεις του ισπανού πρωθυπουργού λέγοντας ότι η Ισπανία προχώρησε με τις δομικές μεταρρυθμίσεις που όφειλε να εφαρμόσει, από εδώ και στο εξής είναι η σειρά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να δράσει.


Μετάφραση-Περίληψη Ελπινίκη Καρακώστα    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου