Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

"Η Γαλλία οφείλει να αποδεχθεί έναν διαμοιρασμό κυριαρχίας"


Ο υπουργός Προϋπολογισμού της ΓαλλίαςΖερόμ Καουζάκ τάχθηκε υπέρ του "διαμοιρασμού κυριαρχίας" που θα σημαίνει η αποτίμηση από τους ευρωπαίους εταίρους της κατάρτισης των εθνικών προϋπολογισμών.

Μιλώντας στα τηλεοπτικά δίκτυα BMF TV και RMC για την δυνατότητα αυξημένου ελέγχου των εθνικών προϋπολογισμών από τις Βρυξέλλες, ο υπουργός δήλωσε ότι "αυτό το οποίο συζητείται είναι καλό, πρόκειται για τη δημοσιονομική αλληλεγγύη στην Ευρώπη που προϋποθέτει ότι, όχι μόνο ο προϋπολογισμός της Γαλλίας, αλλά επίσης της Γερμανίας, της Ιταλίας , της Ισπανίας θα τίθενται υπό την εκτίμηση του συνόλου των εταίρων μας".

"Δεν πρόκειται για παραχώρηση κυριαρχίας, αλλά για διαμοιρασμό", είπε.

"Πρέπει η Γαλλία και η Γερμανία να συμφωνήσουν. Πρέπει η Γερμανία να σταματήσει να φαντασιώνεται πληθωρισμό... και επίσης πρέπει η Γαλλία να κατανοήσει ότι είναι ίσως προς το συμφέρον της χώρας μας να προχωρήσουμε στο διαμοιρασμό της κυριαρχίας", συνέχισε.

"Χωρίς μία εις βάθος μεταρρύθμιση της Ευρώπης, της οργάνωσής της, της διακυβέρνησής της και των πολιτικών που ακολουθούνται, καμία χώρα δεν θα διασωθεί", προειδοποίησε ο Καουζάκ.

Πηγή: http://www.nooz.gr/economy/i-gallia-ofeilei-na-apodex8ei-enan-diamoirasmo-kuriarxias?fb_action_ids=4065527793257&fb_action_types=og.likes&fb_source=other_multiline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου