Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Οι ΗΠΑ θα χάσουν στο μέλλον από τις κυβερνο-επιθέσεις.



Ο στρατηγός Κίθ Αλεξάντερ, αρχηγός της κεντρικής υπηρεσίας ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών (NSA), σε συνέντευξη του δήλωσε ότι το μέλλον των ΗΠΑ θα εξαφανιστεί αν δεν ελεγχθούν οι κυβερνο-επιθέσεις. Το διεθνές κυβερνο-έγκλημα κοστίζει στις ΗΠΑ $338 δις ετησίως ενώ τα κόστη αποκατάστασης ξεπερνούν το $1 τρις.

Η δυσκολία στην καταπολέμηση του κυβερνο-εγκλήματος έγκειται στο γεγονός ότι η επίθεση μπορεί να πραγματοποιηθεί από διάφορες πηγές. Από μια χώρα, από κλάδο του διεθνούς εγκλήματος ή ακόμη και από έναν μόνο χάκερ. Μπορεί δηλαδή ο εισβολέας να είναι πολύ λιγότερο σημαντικός από την απώλεια που θα προκαλέσει. Η ποικιλία αυτή δυσκολεύει τον εντοπισμό της πραγματικής πηγής της επίθεσης.

Υποστήριξε πως η ανάγκη για θεσμικό πλαίσιο καταπολέμησης του κυβερνο-εγκλήματος είναι επιτακτική, καθώς όπως είπε η προστασία του προσωπικού βίου ορισμένες φορές εμποδίζει την επίτευξη της ασφάλειας. Τάχθηκε υπέρ της εξεύρεσης μιας χρυσής τομής ανάμεσα στην προστασία ατομικών ελευθεριών και την καταπολέμηση του κυβερνο-εγκλήματος.


Μετάφραση Ελπινίκη Καρακώστα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου