Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΡΩΣΙΑ ΕΓΚΑΘΙΣΤΑ MiG-31 ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΡΚΤΙΚΗ


Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας πρόκειται να εγκαταστήσει MiG-31 αναχαιτιστικά μακράς εμβέλειας στη βάση Rogachyovo στην Αρκτική, στο νησί Novaya Zemlya έως το τέλος του έτους για την υπεράσπιση ενάντια σε επιθέσεις προερχόμενες από το Βορρά, ανέφερε το Izvestia την Τρίτη παραθέτοντας στρατιωτικές πηγές.


«Η μοίρα από τα MiG-31 θα είναι το κύριο στοιχείο του αναπτυσσόμενου ρωσικού αμυντικού αντιπυραυλικού συστήματος – το MiG-31 έχει δυνατότητες αναχαίτισης τόσο επιθετικών αεροσκαφών, όσο και πυραύλων cruise με πυρηνικές κεφαλές από τη θάλασσα του Barents μέχρι τις ακτές της θάλασσας του Laptev», είπε η πηγή.


Ο στρατιωτικός αναλυτής Anatoly Tsyganok λέει ότι το MiG-31BM έχει φάσμα 900 μιλίων (1450χλμ) για την εσωτερική δεξαμενή καυσίμων, η οποία είναι δυνατό να επεκταθεί στα 3355 μίλια (5400χλμ) με ανεφοδιασμό αέρος- αέρος.

Παρά το γεγονός, ότι η Ρωσία δεν έχει πλήρη επίγεια κάλυψη από ραντάρ στις βόρειες περιοχές της, εξήγησε, τα διθέσια MiG-31 μπορούν να παρακολουθήσουν στόχους μέχρι 124 μίλια (200χλμ) μακριά, χάρη στο προηγμένο τους ραντάρ και τους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς.

Το MiG-31, το γρηγορότερο μαχητικό-αναχαιτιστικό στον κόσμο, έχει πρόσφατα αποτελέσει αντικείμενο μιας συνολικής αναβάθμισης του πρότυπου MiG-31BM.

Η εκσυγχρονισμένη έκδοση του διαθέτει αναβαθμισμένα αεροηλεκτρονικά και ψηφιακά δεδομένα-συνδέσεις, ένα πολύτροπο νέο ραντάρ, πιλοτήριο με χρωματιστές οθόνες πολλαπλών λειτουργιών, καθώς και ένα πιο ισχυρό σύστημα ελέγχου πυρός. Μπορεί ταυτόχρονα να παρακολουθεί μέχρι και 10 στόχους.

Νωρίτερα αυτό το έτος, η Πολεμική Αεροπορία δήλωσε ότι δοκιμάζει ένα νέο προηγμένο σύστημα πυραύλων αέρος-αέρος, το οποίο αναλυτές της Αεροπορίας είπαν στο RIA Novosti ότι ήταν το K-37M (επίσης γνωστό ως RVV-BD ή AA-X-13 στο ΝΑΤΟ). Αυτό το σύστημα θα μπορούσε να αναπτυχθεί στο MiG-31BM, ενισχύοντας σημαντικά την μεγάλου βεληνεκούς απόδοση παρακολούθησης του ενάντια σε πυραύλους cruise.



Ένας εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στην εγκατάσταση των προηγμένων υπερηχητικών MiG στο παγωμένο νησί, καθώς ο αερολιμένας έχει καλό διάδρομο και ένα πλήρες φάσμα εγκαταστάσεων για όσους βρίσκονται και ζουν εκεί, συμπεριλαμβανομένου και των οικογενειών τους.

Η Ρωσία έχει εγκαταστήσει τη μοίρα των 63 μαχητικών εξοπλισμένη με μαχητικά Sukhoi Su-27 στο Rogachyovo από το 1993.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ι. ΨΥΛΛΟΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου