Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

S&P: Καμία επίπτωση στις αξιολογήσεις των χωρών του ευρώ η απόφαση για τον ESM


image
Καμία επίπτωση στις αξιολογήσεις της για τα κράτη της ευρωζώνης δεν έχει η απόφαση του γερμανικού δικαστηρίου για την επικύρωση του ESM, τονίζει η Standard & Poor’s Ratings Services σε σημερινή της ανακοίνωση.

Όπως τονίζει, η απόφαση του δικαστηρίου έθεσε ως όρο ότι ενδεχόμενη μελλοντική αύξηση του ορίου εγγυήσεων από τη Γερμανία, θα πρέπει να εγκρίνεται από την Bundestag.

«Θεωρούμε ότι αυτός ο όρος είναι ήπιος και δεν πιστεύουμε ότι αποτελεί κάποια περαιτέρω σημαντική δυσκολία στην προσπάθεια της γερμανικής κυβέρνησης να καταπολεμήσει την κρίση χρέους στην ευρωζώνη».

Τονίζει ακόμη ότι η απόφαση του δικαστηρίου ήταν εντός των προσδοκιών της. Μετά από τη σημερινή απόφαση αναμένει ότι η επικύρωση της συνθήκης για τον ESM θα έρθει άμεσα, επιτρέποντας στο Ταμείο να τεθεί σε λειτουργία σύντομα.


«Αναμένουμε επίσης ότι θα περιλαμβάνει τη δυνατότητα εφαρμογής περισσότερο ευέλικτων χρηματοοικονομικών παρεμβάσεων, όπως ο άμεσος δανεισμός στους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς και οι άμεσες αγορές κρατικών ομολόγων. Αυτό το τελευταίο, θα επιτρέψει ακόμη στην ΕΚΤ να ξεκινήσει τις πράξεις ΟΜΤ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου