Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΔΟΚΙΜΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ

Η Αμερικανική Υπηρεσία Πυραυλικής Άμυνας (MDA), διεξήγαγε με επιτυχία τη μεγαλύτερη και πιο σύνθετη δοκιμή πτήσης πυραυλικής άμυνας, έως σήμερα, με ταυτόχρονη εμπλοκή πέντε βαλλιστικών πυραύλων και στόχους πυραύλων cruise.


PATRIOT missile defense system
Η δοκιμή στο δυτικό Ειρηνικό αυτή την εβδομάδα, «τόνισε την απόδοση του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας (BMD) Aegis, και των οπλικών συστημάτων THAAD και PATRIOT», ανέφερε η Υπηρεσία την Πέμπτη.
Οι στόχοι περιελάμβαναν ένα μεσαίου βεληνεκούς βαλλιστικό πύραυλο, δύο βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς και δύο πυραύλους cruise.

Το οπλικό σύστημα THAAD αναχαίτισε με επιτυχία ένα μεσαίου βεληνεκούς βαλλιστικό πύραυλο, ενώ ταυτόχρονα το οπλικό σύστημα PATRIOT με προηγμένες δυνατότητες-3 (PAC-3) κατέστρεφε κοντά ένα μικρού βεληνεκούς βαλλιστικό πύραυλο και ένα χαμηλής πτήσης πύραυλο cruise.


Το σύστημα Aegis επί του πολεμικού πλοίου USS Fitzgerald, κλάσης Arleigh Burke, αναχαίτισε επιτυχώς ένα πύραυλο cruise πάνω από το νερό, ωστόσο απέτυχε να καταστρέψει ένα μικρής εμβέλειας βαλλιστικό πύραυλο με ένα αναχαιτιστή SM-3 Block 1A.


Τα προγράμματα των συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας ολοκλήρωσαν επιτυχώς 56 αναχαιτιστικά  χτυπήματα σε 71 δοκιμαστικές πτήσεις από το 2001, είπε η Αμερικανική Υπηρεσία Πυραυλικής Άμυνας.

Και τα τρία δοκιμασμένα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας αναμένεται να γίνουν μέρος της Αμερικανικής Αντιπυραυλικής Ασπίδας στην Ευρώπη μέχρι το 2020, πέραν από την προστασία του ηπειρωτικού τμήματος των ΗΠΑ, και ζωτικής σημασίας αμερικανικά περιουσιακά στοιχεία σε άλλες περιοχές του πλανήτη.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ι. ΨΥΛΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου