Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Γιούνκερ: Την Τετάρτη η τηλεδιάσκεψη του Eurogroup για την Ελλάδα


Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη τηλεδιάσκεψη για την κατάσταση στην Ελλάδα, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.


Η διεξαγωγή της τηλεδιάσκεψης την Τετάρτη «επιβεβαιώνεται», δήλωσε ο εκπρόσωπος του επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι «προς το παρόν δεν έχουν προγραμματιστεί άλλες συνεδριάσεις».
Κατά την τηλεδιάσκεψη αυτή δεν αναμένεται ότι θα υπάρχει το έδαφος για να ληφθούν αποφάσεις, σύμφωνα με αρκετές ευρωπαϊκές πηγές, αλλά όλα θα εξαρτηθούν από την συνεδρίαση του Euro Working Group τη Δευτέρα.

"Θα πρέπει τότε να έχουμε μια πιο σαφή εικόνα», επιβεβαίωσε μια από τις πηγές αυτές.
Στόχος των συμμετεχόντων στην συνεδρίαση του Euro Working Group τη Δευτέρα, είναι να δουν αν υπάρχουν οι συνθήκες για την καταβολή άμεσα της βοήθειας στην Ελλάδα και να σκεφτούν τα μέσα για να χορηγηθεί στην Αθήνα μια παράταση δύο ετών προκειμένου να φέρει εις πέρας τη δημοσιονομική της προσαρμογή.

"Η συζήτηση επικεντρώνεται στην παράταση της διορίας, αλλά το πρώτο στάδιο είναι η επιβεβαίωση από την τρόικα ότι η δόση της βοήθειας μπορεί να καταβληθεί», υπογράμμισε μια ευρωπαϊκή κυβερνητική πηγή.

Σόιμπλε: Η Ελλάδα έχει να κάνει πολλά ακόμη
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε διατηρεί το αυστηρό του ύφος προς την Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι η χώρα οφείλει να καταβάλει περισσότερες προσπάθειες και πως η τύχη της στην ευρωζώνη «δεν έχει αποφασισθεί ακόμη», την ώρα που η Αθήνα αναμένει την εκταμίευση της νέας δανειακής δόσης. «Επιθυμία μας είναι η Ελλάδα να μπορέσει να παραμείνει στην ευρωζώνη. 

Όμως η Ελλάδα έχει να κάνει πολλά ακόμη. Αυτό δεν έχει αποφασισθεί ακόμη», δήλωσε ο Σόιμπλε σε συνέντευξή του στα πλαίσια ντοκυμανταίρ του γερμανικού τηλεοπτικού δικτύου ZDF με τίτλο «Ο Αγώνας για το Ευρώ» και το οποίο πρόκειται να μεταδοθεί στις 30 Οκτωβρίου.

«Υπάρχουν αμφιβολίες έως σήμερα ως προς το κατά πόσον η Ελλάδα θα μπορούσε να τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Αυτές οι αμφιβολίες θα πρέπει να αρθούν στο μέλλον», δήλωσε ο Σόιμπλε, σύμφωνα με την προδημοσίευση μέρους της συνέντευξής του που δόθηκε σήμερα από το γερμανικό δίκτυο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου