Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

‘Σίγουρη’ η παράταση για Ελλάδα, εκτιμά ευρωπαϊκή πηγή

Η Ελλάδα θα λάβει σίγουρα παράταση για την αποπληρωμή του χρέους της, όπως δήλωσε σήμερα πηγή που είναι ενήμερη για το ζήτημα.

Αποκάλυψη προσχεδίου Eurogroup: «Ναι» σε διετή επιμήκυνση για την Ελλάδα

«Κάθε βοήθεια όσον αφορά μια παράταση της αποπληρωμής του χρέους της Ελλάδας ή μια μείωση των επιτοκίων θα έβαινε προς τη σωστή κατεύθυνση. Είναι μάλλον η κατεύθυνση στην οποία βαίνει», δήλωσε αυτή η πηγή που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει επιλογή, καθώς κανείς δεν επιθυμεί μια έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη», πρόσθεσε αυτή η πηγή, υπογραμμίζοντας ότι η Αθήνα «έχει κάνει πολλές προσπάθειες» να συμμορφωθεί με τους όρους που της έχει θέσει η τρόικα (ΕΚΤ, ΔΝΤ και ΕΕ).

«Η Ελλάδα έχει μικρή ανάπτυξη, όμως δεν φταίει εκείνη αφού κάνει ό,τι της ζητάνε», επισήμανε η πηγή αυτή.

Νωρίτερα ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ είχε χαρακτηρίσει «θεμελιωδώς θετική» την έκθεση της τρόικας που επιδόθηκε τη νύχτα της Κυριακής προς τη Δευτέρα στους Ευρωπαίους ηγέτες.

Σύμφωνα όμως με τη Μαριάνε Κότε, εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών η έκθεση αυτή δεν είναι ολοκληρωμένη, καθώς εξακολουθούν να λείπουν κάποια έγγραφα.

Η πληροφορία αυτή επιβεβαιώθηκε και από την ευρωπαϊκή πηγή. Σύμφωνα με αυτήν, είναι επίσης πιθανό η τελική έκθεση της τρόικας να μην είναι διαθέσιμη σήμερα το βράδυ, καθώς «εξακολουθούν να είναι υπό συζήτηση κάποια τελευταία σημεία».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου