Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Μέχρι τις 31 Μαρτίου ο Αρχικός Σχεδιασμός του Σερβικού Τμήματος του South Stream

Μέχρι τις 31 Μαρτίου 2013 θα έχει ολοκληρωθεί ο αρχικός σχεδιασμός για την κατασκευή του σερβικού τμήματος του αγωγού φυσικού αερίου “South Stream” και το τελικό σχέδιο αναμένεται μέχρι το τέλος Ιουνίου, δήλωσε ο γενικός διευθυντής της σερβικής εταιρείας Srbijagas, Ντούσαν Μπαγιάτοβιτς.


Ο ίδιος τόνισε ότι στη συνέχεια θα προκηρυχθούν διαγωνισμοί για την προμήθεια εξοπλισμού για το σταθμό συμπίεσης αερίου και μέχρι το τέλος του 2013 εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει και ο διαγωνισμός για την κατασκευή του έργου. Οι σερβικές κατασκευαστικές εταιρείες θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στο έργο, υπογράμμισε ο κ. Μπαγιάτοβιτς.


Εξάλλου, ο ίδιος ανακοίνωσε ότι ο διευθύνων σύμβουλος της ρωσικής εταιρείας Gazprom Αλεξέι Μίλερ θα βρίσκεται στα κεντρικά γραφεία της Srbijagas στις 27 Μαρτίου για να υπογράψει το πολυετές συμβόλαιο προμήθειας ρωσικού φυσικού αερίου στη Σερβία, στη διάρκεια επίσημης τελετής. Η μέση τιμή πώλησης ρωσικού φυσικού αερίου το 2013 διαμορφώνεται στα 370 δολάρια/ ανά 1.000 κυβικά μέτρα, σημείωσε.

πηγή http://energia.gr/article.asp?art_id=67772

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου