Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ: Καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλακή για υποκλοπές

berlousconi

Σε ένα χρόνο φυλάκισης καταδικάστηκε από το δικαστήριο του Μιλάνου ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, για συνέργεια σε αποκάλυψη απόρρητων πληροφοριών.

Η υπόθεση αφορά τηλεφωνική συνομιλία του κεντροαριστερού πολιτικού Πιέρο Φασίνο με τον τραπεζίτη Τζοβάνι Κονσόρτε, ο οποίος το 2005 προσπαθούσε να εξασφαλίσει τον έλεγχο της τράπεζας Banca Nazionale del Lavoro. Η τηλεφωνική συνομιλία αυτή είχε δημοσιευθεί πριν από οκτώ χρόνια από την εφημερίδα Il Giornale, ιδιοκτησίας του αδελφού του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Πάολο, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός είχε ακούσει στην κατοικία του την σχετική κασσέτα.

Ο Πάολο Μπερλουσκόνι καταδικάσθηκε σε δυο χρόνια και τρεις μήνες φυλάκιση για αποκάλυψη απόρρητων πληροφοριών και κλεπταποδοχή.

Ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός αντιμετωπίζει δύο ακόμη δίκες, για φορολογική απάτη καθώς και για το σκάνδαλο «Ρούμπιγκεϊτ», όπου κατηγορείται για εκπόρνευση ανηλίκου και κατάχρηση εξουσίας.

Πάντως, ο πρώην πρωθυπουργός, που αρνείται οποιαδήποτε ευθύνη, έχει το δικαίωμα να εφεσιβάλλει την απόφαση.
Πηγή http://www.bankwars.gr/2013/03/%CE%A3%CE%B5-%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%BF-%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BA%CE%B5/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου