Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Επένδυση 1,4 δισ. ευρώ η κατασκευή λιγνιτικής μονάδας στην Πτολεμαΐδα

Τη μεγαλύτερη επένδυση στον τομέα της ενέργειας, ύψους 1,4 δισ. ευρώ, πραγματοποιεί η ΔΕΗ με την κατασκευή της λιγνιτικής μονάδας στην Πτολεμαΐδα.
H ΔΕΗ ετοιμάζει την κατασκευή νέας λιγνιτικής μονάδας στην Πτολεμαΐδα
H ΔΕΗ ετοιμάζει την κατασκευή νέας λιγνιτικής μονάδας στην Πτολεμαΐδα
Οπως ανακοίνωσε η ΔΕΗ μεθαύριο 9 Μαρτίου υπογράφεται από τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Αρθούρο Ζερβό και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ανάδοχου εταιρείας ΤΕΡΝΑ Α.Ε. η σύμβαση ανάθεσης μελέτης και κατασκευής της μονάδας «V» Πτολεμαΐδας. Στην τελετή θα παρευρεθεί και ο υφυπουργός ΠΕΚΑ Μάκης Παπαγεωργίου.
Η μονάδα «V» θα συμβάλει αποφασιστικά στην προώθηση της Ανάπτυξης και Απασχόλησης στην ευρύτερη περιοχή, καθώς κατά την κατασκευή της θα απασχοληθούν έως και 3.000 άνθρωποι, ενώ κατά τη λειτουργία της το μόνιμα απασχολούμενο προσωπικό εκτιμάται ότι θα υπερβεί τα 250 άτομα.

Παράλληλα, από τις εργασίες κατασκευής και λειτουργίας της θα επωφεληθούν, άμεσα ή έμμεσα, πολλές ελληνικές επιχειρήσεις, συμβάλλοντας στην άνοδο του κύκλου εργασιών τους.
Η νέα λιγνιτική μονάδα θα διαθέτει την πλέον σύγχρονη τεχνολογία, με ισχύ 660 MW για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και 140 MW για θερμική ενέργεια για τηλεθέρμανση στην Πτολεμαΐδα.
Επιπλέον, η νέα μονάδα αναβαθμίζει το Ενεργειακό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας, καθώς θα αξιοποιεί τα εγχώρια κοιτάσματα λιγνιτών, μειώνοντας την εξάρτηση της χώρας από εισαγόμενες ενεργειακές πρώτες ύλες.
Οι περιβαλλοντικές επιδόσεις της νέας μονάδας ικανοποιούν τις πλέον αυστηρές απαιτήσεις της ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας, βελτιώνοντας σημαντικά την περιβαλλοντική απόδοση της ΔΕΗ, γιατί θα αντικαταστήσει παλαιές και ενεργοβόρες μονάδες, αφού θα πετύχει μεγάλη μείωση της κατανάλωσης λιγνιτών (κατά 40%), εξασφαλίζοντας πολύ μεγάλες μειώσεις των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου (CO2) και των ρύπων.
ΠΗΓΗ: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63793386

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου