Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Η εγωιστικά αδιάλλακτη Merkel προκάλεσε την κρίση, λένε οι Γάλλοι Σοσιαλιστές - πρωτοφανής επίθεση



(upd) Οξεία επίθεση στη Γερμανίδα καγκελάριο, με σκληρούς χαρακτηρισμούς, κάνουν οι Γάλλοι Σοσιαλιστές. Το κόμμα του Francois Hollande κατηγορεί την Angela Merkel για την εγωιστική αδιαλλαξία της και για την εξυπηρέτηση των δικών της και των γερμανικών πολιτικών συμφερόντων. Η Merkel προκάλεσε την κρίση, λένε, απαιτώντας μια αναμέτρηση με την “καγκελάριο της λιτότητας”.

Το προσχέδιο της ευρωπαϊκής πολιτικής του κόμματος, εν όψει του συνεδρίου του, τον Ιούνιο, αναφέρει ότι η Ευρώπη κυβερνάται από μια δεξιά αγγλο-γερμανική κλίκα, που κυριαρχείται από φιλελεύθερα εμπορικά συμφέροντα με τον υπόλοιπο κόσμο και επιβάλει τη λιτότητα μέσα στην ΕΕ.
Οι Σοσιαλιστές αμφισβητούν τη γαλλο-γερμανική συμμαχία που έχει υπάρξει στην καρδιά της ΕΕ από την ίδρυσή της και ισχυρίζονται ότι από τις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες, μόνο η Γαλλία έχει μια πραγματικά φιλο-ευρωπαϊκή κυβέρνηση.
Η Merkel και ο Sarkozy, αναφέρει το έγγραφο, κατάφεραν να μετατρέψουν μια μικρή κρίση που άρχισε πριν από τρία χρόνια στην Ελλάδα, σε μια τεράστια ευρωπαϊκή τραγωδία.
“Το ευρωπαϊκό project λαβώθηκε από μία συμμαχία συμφέροντος, ανάμεσα στις θατσερικές κορώνες του σημερινού Βρετανού πρωθυπουργού -που βλέπει την Ευρώπη μόνο a la carte και ασχολείται αποκλειστικά με τις επιστροφές – και στην εγωιστική αδιαλλαξία της καγκελαρίου Merkel, που δεν σκέφτεται τίποτα άλλο παρά τις αποταμιεύσεις των καταθετών στη Γερμανία, το εμπορικό ισοζύγιο που καταγράφει το Βερολίνο και το εκλογικό της μέλλον”, αναφέρει το έγγραφο, που διέρρευσε στην Le Monde.


Πηγή: Η εγωιστικά αδιάλλακτη Merkel προκάλεσε την κρίση, λένε οι Γάλλοι Σοσιαλιστές - πρωτοφανής επίθεση | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/10019/i-egoistika-adiallakti-merkel-prokalese-tin-krisi-lene-oi-galloi-sosialistes#ixzz2ReOgQj6g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου