Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Ερντογάν: Φύγετε από την πλατεία Ταξίμ, αλλιώς στέλνω τις δυνάμεις ασφαλείας

Τελεσίγραφο προς τους διαδηλωτές του πάρκου Γκεζί στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, έδωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προειδοποιώντας τους ότι αν δεν αποχωρήσουν πριν την συγκέντρωση του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, η οποία είναι προγραμματισμένη για αύριο, Κυριακή, θα έρθουν αντιμέτωποι με τις δυνάμεις ασφαλείας.

Ερντογάν: Φύγετε από την πλατεία Ταξίμ, αλλιώς στέλνω τις δυνάμεις ασφαλείας
«Αύριο έχουμε την συγκέντρωσή μας στην Κωνσταντινούπολη. Το λέω ξεκάθαρα: η πλατεία Ταξίμ πρέπει να εκκενωθεί, αλλιώς οι δυνάμεις ασφαλείας ξέρουν πώς να την εκκενώσουν» δήλωσε ο Ερντογάν, μιλώντας σε οπαδούς του, σε συγκέντρωση στην Άγκυρα.

Νωρίτερα, οι διαδηλωτές, αποφάσισαν να συνεχίσουν την κατάληψη του πάρκου Γκεζί, το οποίο βρίσκεται κοντά στην Ταξίμ, παρά την υπόσχεση που απέσπασε αντιπροσωπεία τους από τον Τούρκο πρωθυπουργό, ότι βάζει προσωρινά «στον πάγο» τα σχέδια ανάπλασης που έγιναν και η αφορμή για να ξεσπάσουν οι διαμαρτυρίες.
«Θα συνεχίσουμε την αντίσταση για χάρη κάθε αδικίας που λαμβάνει χώρα στην πατρίδα μας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η πλατφόρμα αλληλεγγύης Ταξίμ, τα μέλη της οποίας συνάντησαν τον Ερντογάν.
Η απόφαση ελήφθη τα ξημερώματα του Σαββάτου μετά από πολύωρες συζητήσεις για το πως θα χειριστούν τις εξελίξεις οι διαδηλωτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου