Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Reuters: Αναθεώρηση του στόχου αποκρατικοποιήσεων θα ζητήσει η Αθήνα από την τρόικα

Reuters: Αναθεώρηση του στόχου αποκρατικοποιήσεων θα ζητήσει η Αθήνα από την τρόικα
Να μειώσει το στόχο για τα έσοδα των αποκρατικοποιήσεων σκοπεύει να ζητήσει η ελληνική κυβέρνηση από την τρόικα, αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο ανώτερη κυβερνητική πηγή.

Όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ και επεσήμανε το newmoney.gr χθες, η υστέρηση έναντι του στόχου των αποκρατικοποιήσεων, έπειτα από τον άγονο διαγωνισμό για τη ΔΕΠΑ, θα είναι της τάξης του 1 δισ. ευρώ.
Τώρα, η Αθήνα θα ζητήσει από την ΕΕ και το ΔΝΤ να μεταθέσουν το στόχο αυτό για το 2014.
Σύμφωνα με τους όρους του μνημονίου, η Αθήνα θα πρέπει να αντλήσει τουλάχιστον 1,8 δισ. ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις έως τα τέλη του Σεπτεμβρίου και τουλάχιστον 2,5 δισ. ευρώ έως τα τέλη του 2013, αναφέρει το Reuters.
Όμως, από τα μέσα του 2010 και έως τώρα, οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν μπόρεσαν να επιτύχουν κανέναν από τους στόχους των αποκρατικοποιήσεων. Τα έσοδα των τελευταίων δύο χρόνων δεν ξεπερνούν τα 2 δισ. ευρώ.
Παρά την καλή έναρξη του προγράμματος, με την πώληση του ΟΠΑΠ, η εξέλιξη με τη ΔΕΠΑ εκτροχιάζει το σχεδιασμό, αν και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επιμένει ότι δεν τίθεται ζήτημα νέων μέτρων.
Όπως σημειώνει το Reuters, εξάλλου, με δεδομένο ότι η Αθήνα φαίνεται να επιτυγχάνει τους στόχους του προϋπολογισμού, ίσως έχει κάποιο περιθώριο κινήσεων για να επαναδιαπραγματευτεί με την τρόικα τους στόχους των αποκρατικοποιήσεων.
Εξάλλου, Έλληνες αξιωματούχοι επιρρίπτουν τις ευθύνες για την απόσυρση της Gazprom από τη διεκδίκηση της ΔΕΠΑ σε παρέμβαση της ΕΕ. 


Πηγή: Reuters: Αναθεώρηση του στόχου αποκρατικοποιήσεων θα ζητήσει η Αθήνα από την τρόικα | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/14100/reuters-anatheorisi-toy-stohoy-apokratikopoiiseon-tha-zitisei-i-athina-apo-tin-troika#ixzz2Vv2eBzqU

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου