Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Η χρονοτριβή του ΤΑΙΠΕΔ για την αποθήκη φυσικού αερίου στην Καβάλα δίνει το πλεονέκτημα στους Βούλγαρους...

Η χρονοτριβή του ΤΑΙΠΕΔ για την αποθήκη φυσικού αερίου στην Καβάλα δίνει το πλεονέκτημα στους Βούλγαρους...

Του Δημήτρη Μαρκόπουλου
Πολύτιμο χρόνο φαίνεται να χάνει η χώρα μας λόγω των καθυστερήσεων στη δημιουργία αποθηκών φυσικού αερίου στη νότια Καβάλα και της χρονοτριβής στον σχετικό διαγωνισμό από το ΤΑΙΠΕΔ. Σε σημερινή του τοποθέτηση ο Βούλγαρος διευθύνων σύμβουλος της Bulgar Trans Gaz (του γειτονικού ΔΕΣΦΑ δηλαδή) κ. Κύριλος Τεμλέκοφ αποκάλυψε πως ενώ η Ελλάδα καθυστερεί, η χώρα του ξεκίνησε διαδικασίες δημιουργίας αποθηκών φυσκού αερίου στο έδαφος της που θα προμηθεύει ημερησίως 10 εκατ. κυβικά μέτρα αερίου σε γειτονικές της χώρες ενώ και η Κροατία, η Ιταλία, η Αλβανία ετοιμάζουν ανάλογα σχέδια.

Οι αποθήκες αυτές όπως τονίστηκε στο συνέδριο Balkan Oil and Gaz που διεξάγεται στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, θα έχουν χωρητικότητα αποθήκευσης 1 δισ. κυβικών μέτρων. Θα πρέπει να τονίσουμε πως η Ρεβυθούσα δίνει ημερησίως 12 εκατ.κυβικά μέτρα και με την ενδεχόμενη αναβάθμιση της θα φθάσει τα 20 εκατ. κυβικά μέτρα. Η Καβάλα στην περίπτωση που προχωρήσουν ο ιδιαδικασίες και η επένδυση των 350 εκατ. ευρώ εκεί θα έχει   χωρητικότητες 7 εκατ. κυβικών ανά ημέρα.
Το πρόβλημα όμως είναι πως οι μεγάλες ελληνικές καθυστερήσεις και οι αργοί ρυθμοί του ΤΑΙΠΕΔ δίνουν προβάδισμα στους ανταγωνιστικούς Βούλγαρους.

Πηγή: Η χρονοτριβή του ΤΑΙΠΕΔ για την αποθήκη φυσικού αερίου στην Καβάλα δίνει το πλεονέκτημα στους Βούλγαρους... | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/24014/i-hronotrivi-toy-taiped-gia-tin-apothiki-fysikoy-aerioy-stin-kavala-dinei-pleonektima#ixzz2fuip1DJC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου