Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Θρίλερ για τη ΔΕΠΑ, όπου η προθεσμία έληξε χωρίς να υπάρξει προσφορά από την Gazprom Πηγή: Μοναδική προσφορά για τη ΔΕΣΦΑ από την πλευρά της Soccar

Μοναδική προσφορά για τη ΔΕΣΦΑ από την πλευρά της Soccar
Σε θρίλερ εξελίσσεται ο διαγωνισμός ΔΕΠΑ – ΔΕΣΦΑ, καθώς έληξε η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη ΔΕΠΑ. Μέχρι τα τελευταία λεπτά, δεν είχε υπάρξει προσφορά από πλευράς Gazprom για τη ΔΕΠΑ, ενώ για τη ΔΕΣΦΑ η μόνη προσφορά ήταν της αζέρικης Soccar.

Σε περίπτωση που ο διαγωνισμός κηρυχθεί άγονος θα επαναπροκηρυχθεί.  
Την ίδια ώρα, έχει αποσυρθεί η Sintez, επιβεβαιώνοντας τις αρχικές εκτιμήσεις ότι η υπερπροσφορά της για τη ΔΕΠΑ ήταν για να παίξει τον ρόλο του “λαγού” στην όλη διαδικασία.
Παράλληλα, η αζέρικη Soccar φαίνεται ότι είναι ο βασικός διεκδικητής για τη ΔΕΣΦΑ υποβάλλοντας προσφορά. Η παρουσία της συνδέεται ευθέως και με τον ΤΑΡ, τον αγωγό δηλαδή που αναμένεται να διασυνδέσει τις πηγές φυσικού αερίου του Αζερμπαϊτζάν με τη χώρα μας και διαμέσου αυτής να προμηθεύει με την καύσιμη ύλη την ευρωπαϊκή αγορά.  Πρόκειται για επενδύσεις ύψους 1,8 δισ. που αφορούν την εγχώρια αγορά και αναμένεται να βοηθήσουν σημαντικά την ανάκαμψη της οικονομίας.


Πηγή: Μοναδική προσφορά για τη ΔΕΣΦΑ από την πλευρά της Soccar | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/13973/monadiki-prosfora-gia-ti-desfa-apo-tin-pleyra-tis-soccar#ixzz2VoAFoIO2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου