Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Ο Β. Πούτιν επικύρωσε τον νόμο για ένταξη της Κριμαίας

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε σήμερα τον νόμο ο οποίος ολοκληρώνει την διαδικασία ένταξης της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία, αψηφώντας τους δυτικούς ηγέτες οι οποίοι επιμένουν ότι η χερσόνησος της Μαύρης Θάλασσας παραμένει έδαφος της Ουκρανίας.
Σε μία τελετή στο Κρεμλίνο, η οποία αναμεταδόθηκε απευθείας τηλεοπτικά, ο Πούτιν υπέγραψε το νόμο ο οποίος επικυρώνει τη συνθήκη με την οποία η Κριμαία εντάσσεται στη Ρωσία, καθώς και ένα νόμο με τον οποίο δημιουργούνται δύο νέες διοικητικές περιφέρειες της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η Κριμαία και η Σεβαστούπολη.

Η ρωσική Άνω Βουλή, το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, επικύρωσε τη συνθήκη προσάρτησης της Κριμαίας από τη Ρωσία. Η συνθήκη είχε επικυρωθεί χθες από τη ρωσική Δούμα.
Εξάλλου, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία δεν θα επιβάλει «προς το παρόν» κυρώσεις σε απάντηση της νέας δέσμης που ανακοινώθηκε χθες από την Ουάσινγκτον κατά μίας ρωσικής τράπεζας και ρώσων πολιτών, μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.
«Θεωρώ ότι οφείλουμε προς το παρόν να μην λάβουμε μέτρα απέναντι» στις αμερικανικές κυρώσεις, δήλωσε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας.
Υπογραφή του πολιτικού μέρους της συμφωνίας σύνδεσης ΕΕ-Ουκρανίας
Ο Ουκρανός πρωθυπουργός Αρσένι Γιατσενιούκ υπέγραψε σήμερα στις Βρυξέλλες το πολιτικό μέρος της συμφωνίας σύνδεσης της Ουκρανίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση, ανακοίνωσε ευρωπαϊκή πηγή.

Με τον τρόπο αυτόν οι ευρωπαϊκές χώρες εκφράζουν την ισχυρή τους στήριξη προς την Ουκρανία, έπειτα και από την απόφασή τους να σκληρύνουν τη στάση τους απέναντι στη Μόσχα προσθέτοντας 12 ονόματα προσωπικοτήτων από τη Ρωσία και την Ουκρανία στον κατάλογο των ατόμων που πλήττονται από τις ευρωπαϊκές κυρώσεις.
ΠΗΓΗ: http://www.kathimerini.gr/759135/article/epikairothta/kosmos/o-v-poytin-epikyrwse-ton-nomo-gia-enta3h-ths-krimaias

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου