Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Κεραυνοί για τις φήμες μετατροπής της Αγ. Σοφίας σε τζαμί

Τα πυρά της εφημερίδας «Hurriyet» συγκέντρωσε το φημολογούμενο σχέδιο της κυβέρνησης του Ταγίπ Ερντογάν για την επαναλειτουργία της Αγίας Σοφίας ως τεμένους.

Ο αρθρογράφος της «Hurriyet» διερωτάται αν έφεραν το θέμα της Αγ. Σοφίας στην επιφάνεια οι γκιουλενιστές για να πλήξουν την κυβέρνηση
Ο αρθρογράφος της «Hurriyet» διερωτάται αν έφεραν το θέμα της Αγ. Σοφίας στην επιφάνεια οι γκιουλενιστές για να πλήξουν την κυβέρνηση
Ο αρθρογράφος Ερτουγρούλ Οζκιόκ αναρωτιέται εάν ευσταθούν οι φήμες και μάλιστα ότι οι γκιουλενιστές έχουν επαναφέρει το θέμα στην επιφάνεια προκειμένου να φέρουν την κυβέρνηση σε δύσκολη θέση. Στη συνέχεια κατακεραυνώνει όσους επιδιώκουν κάτι τέτοιο: «Φίλοι μου, η Κωνσταντινούπολη βρίσκεται στα χέρια των Τούρκων εδώ και 560 χρόνια. Η Αγία Σοφία έχει γίνει ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της χώρας για 90 χρόνια.

Τι παραπάνω θέλετε να αποδείξετε και σε ποιον; Ντροπή σας, ντροπή σας», ενώ σε άλλο σημείο τονίζει: «Μία χώρα που κάθε μέρα γίνεται κάλεσμα σε προσευχή από 80.000 τεμένη, όπου οι πιστοί προσεύχονται πέντε φορές την ημέρα, τώρα θα πάει να ανοίξει ξανά ένα από τα μεγαλύτερα σύμβολα του ορθόδοξου κόσμου; Εχουμε χτίσει από τα ομορφότερα τεμένη στον ισλαμικό κόσμο... Εχουμε κάνει γνωστά σε όλο τον κόσμο τα αισθητικά θαύματα του αρχιτέκτονα Σινάν. Σε αυτά τα μέρη κάθε μέρα γίνονται προσευχές. Αλλά μάλλον αυτό δεν σας αρκεί... Εποφθαλμιάτε τον συμβολικό τόπο λατρείας του χριστιανικού κόσμου και θέλετε να το ανοίξετε για προσκύνημα. Θα σας άρεσε ένα τέμενος στο κέντρο της Ευρώπης να μετατρεπόταν σε εκκλησία;».
ΠΗΓΗ: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=64005182

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου