Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Τσίπρας: Είναι μια δύσκολη συμφωνία μετά από σκληρή μάχη

«Δώσαμε σκληρή μάχη εδώ και έξι μήνες, παλέψαμε να διεκδικήσουμε μια συμφωνία για να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της και βρεθήκαμε μπροστά σε σκληρές αποφάσεις και διλήμματα» είπε ο πρωθυπουργός μετά το τέλος της 17ωρης συνόδου κορυφής.
«Αποτρέψαμε τα ακραία σχέδια» | EUROKINISSI/Ε.Ε.
Ο Αλέξης Τσίπρας, εμφανώς καταβεβλημένος μετά τις μαραθώνιες συζητήσεις σημείωσε ότι «Καταφέραμε να αποτρέψουμε την υλοποίηση των ακραίων επιδιώξεων των κύκλων της ΕΕ», ωστόσο, τόνισε ότι είναι μια συμφωνία δύσκολη.

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι η Ελλάδα κατάφερε να μην προχωρήσει το σχέδιο μεταφοράς της ακίνητης περιουσίας εκτός της χώρας.
Μίλησε ξανά για σχέδιο κατάρρευσης του χρηματοπιστωτικού συστήματος το οποίο, όπως είπε, «είχε γίνει στην εντέλεια το τελευταίο διάστημα, ενώ, υπογράμμισε ότι «Καταφέραμε να κερδίσουμε την αναδόμηση του χρέους (αναδιάρθρωση) και μια χρηματοδότηση στο μεσοπρόθεσμο διάστημα».
«Αφήσαμε μια σημαντική παρακαταθήκη πίσω μας για την αλλαγή στην Ευρώπη, καταφέραμε να ξανακερδίσουμε την χαμένη εθνική μας κυριαρχία και στείλαμε το μήνυμα της εθνικής μας αξιοπρέπειας σε όλο τον κόσμο» είπε ο πρωθυπουργός.
Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους υπουργούς, βουλευτές και συνεργάτες του, ωστόσο, παραδέχθηκε ότι η συμφωνία θα δημιουργήσει υφεσιακές συνθήκες στη χώρα συμπληρώνοντας ότι η υλοποίησή της είναι δύσκολη.
«Το χρηματοδοτικό πακέτο των 35 δισ. θα δημιουργήσει την αίσθηση ότι το Grexit είναι παρελθόν και θα δημιουργήσει κύμα επενδύσεων» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.
Τέλος δήλωσε ότι «Πιστεύω ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού θα μας υποστηρίξει. Τα βάρη θα κατανεμηθούν με κοινωνική δικαιοσύνη. Τώρα να παλέψουμε για να τελειώσουμε με τα κατεστημένα στη χώρα. Είναι υπόσχεση για τη νέα προσπάθεια που ξεκινά από αύριο».
Συντάκτης: 
efsyn.gr


ΠΗΓΗ: http://www.efsyn.gr/arthro/tsipras-einai-mia-dyskoli-symfonia-meta-apo-skliri-mahi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου