Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Οι πωλήσεις όπλων των ΗΠΑ έφτασαν σε επίπεδο ρεκόρ μέσα στο 2011 Μετάφραση-Περίληψη



Σύμφωνα με αναφορά του Κογκρέσου, οι  πωλήσεις όπλων των ΗΠΑ τριπλασιάστηκαν μέσα στο 2011 αγγίζοντας το ποσό ρεκόρ των $ 66.3 δις. Η ΗΠΑ παρέμεινε η βασική προμηθεύτρια όπλων του κόσμου και αυτό το έτος, πουλώντας περίπου τα 78 τοις εκατό των παγκόσμιων πωλήσεων όπλων.

 Η δεύτερη σε δύναμη προμηθεύτρια χώρα, η Ρωσία είδε τις πωλήσεις της να πέφτουν περίπου στο μισό από το 2010, στα $4.8 δις. Οι μεγάλες δυνάμεις στην παγκόσμια αγορά όπλων, Γαλλία Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία και Ιταλία είδαν τις πωλήσεις τους να πέφτουν από το 12.2 τοις εκατό ένα χρόνο πριν στο 7.2 τοις εκατό των παγκόσμιων πωλήσεων όπλων.

Η θεαματική αύξηση στις πωλήσεις αμερικάνικών όπλων οφείλεται στις αγορές της Σαουδικής Αραβίας που άγγιξαν  τα $ 33.4 δις. Ανάμεσα στους υπόλοιπους αγοραστές η Ινδία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατέχουν εξέχουσα θέση. Η κρίση στη Μέση Ανατολή φαίνεται να έχει ωφελήσει  τον κλάδο.

Η ίδια αναφορά προβλέπει ότι τα επόμενα χρόνια οι ΗΠΑ θα κονταροχτυπηθούν με κάποιες Ευρωπαϊκές  χώρες για τις παγκόσμιες παραγγελίες.


Μετάφραση Ελπινίκη Καρακώστα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου