Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Προκλητικό δημοσίευμα του CNBC - απάντηση στις δηλώσεις Σαμαρά: Θέλετε να αγοράσετε τη Ρόδο; - Έχουμε ένα καλό deal για σας!



(upd)Η δήλωση του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά στη γαλλική εφημερίδα Le Monde πως εάν δεν τεθεί θέμα εθνικής ασφάλειας, δεν αποκλείεται να πωληθούν μερικά ακατοίκητα νησιά, έδωσε πλούσια τροφή για σχόλια και προκλητικά δημοσιεύματα!
"Θέλετε να αγοράσετε τη Ρόδο; Έχω ένα καλό deal για σας", είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του πρακτορείου CNBC, το οποίο υπογράφει ο Bob Pisani.
Ωστόσο, όσο προκλητικός κι αν είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος, ο Pisani στο άρθρο του επιχειρεί να εξηγήσει: Ο Έλληνας πρωθυπουργός, στη συνέντευξή στη Le Monde, μιλά για ακατοίκητα νησιά.
"Ο κ. Σαμαράς δεν μιλά για την πώληση της Σαντορίνης. Όχι ακόμη... Αναφέρεται στην πώληση ακατοίκητων νησιών", σχολιάζει ο Pisani.
Ο ίδιος εξηγεί πως ακόμη όμως και η πώληση ακατοίκητων νησιών της Ελλάδας δεν είναι ένα εύκολο ζήτημα, αλλά αντίθετα συνιστά μια εξαιρετικά δύσκολη διαδικασία.

"Ελλάδα και Τουρκία λίγο έλειψε να οδηγηθούν σε πόλεμο πριν από 16 χρόνια για ένα ακατοίκητο νησί στο Αιγαίο", σχολιάζει ο αρθρογράφος του CNBC.
"Tα περισσότερα νησιά είναι ακατοίκητα στη μέση του αρχιπελάγους. Εάν δεν δημιουργούνται προβλήματα εθνικής ασφάλειας μερικά απο αυτά τα νησιά μπορούν να έχουν εμπορική χρήση", ανέφερε στη Le Monde ο κ. Σαμαράς.

(Πρώτη ενημέρωση 17:20)

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου