Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟΣ ΑΦΡΙΚΗ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΟΠΛΩΝ


Η Ρωσία και η Νότιος Αφρική συζητούν το ενδεχόμενο της από κοινού ανάπτυξης αμυντικών προϊόντων, δήλωσε τη Δευτέρα ο κρατικός ρωσικός εξαγωγέας όπλων Rosoboronexport.  


«Υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες (για κοινά προγράμματα) στον τομέα του εξοπλισμού ραντάρ και σε κινητήρες πυραύλων», ανέφερε σε δήλωση της η Rosoboronexport.

Επίσης, ο ρωσικός εξαγωγέας όπλων συζητά με μια σειρά από χώρες, τη δημιουργία κέντρων συντήρησης για ρωσικής κατασκευής ελικόπτερα που έχουν πωληθεί σε αυτές τις χώρες.

«Τα κέντρα αυτά θα επισπεύσουν τις επισκευές και θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας για τους τοπικούς επαγγελματίες του κλάδου», ανέφερε η δήλωση.

Μια ομάδα μονίμων υπαλλήλων της Rosoboronexport βρίσκεται ήδη στη Νότιο Αφρική ως μέρος της ρωσικής αντιπροσωπείας στην έκθεση Αεροδιαστημικής και Αμυντικών Όπλων της Αφρικής, η οποία θα λάβει χώρα στην Πρετόρια 19 με 23 Σεπτεμβρίου.

Η Ρωσία αναμένεται να είναι ένας από τους μεγαλύτερους εκθέτες, μαζί με τη Γερμανία και τις ΗΠΑ.

«Ελπίζουμε ότι αυτή η Έκθεση θα είναι πολύ αποδοτική για εμάς», είπε ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Rosoboronexport, Alexander Mikheyev.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ι. ΨΥΛΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου