Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Ομπάμα και Νετανιάχου συμφωνούν ότι το Ιράν πρέπει να εμποδιστεί να αποκτήσει πυρηνικά όπλα



Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου «συμφώνησαν πλήρως» ότι είναι ανάγκη να εμποδιστεί το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, όπως ανακοίνωσε απόψε ο Λευκός Οίκος, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο ηγέτες νωρίτερα.


Ο Αμερικανός πρόεδρος και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός «υπογράμμισαν ότι συμφωνούν πλήρως στον κοινό στόχο τους να εμποδιστεί το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα», σημειώνεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου. Ο Νετανιάχου «χαιρέτισε τη δέσμευση του προέδρου Ομπάμα, ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, να κάνει ότι είναι απαραίτητο για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος», προστίθεται στο κείμενο.

Ο Μιτ Ρόμνεϊ, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ, αναμένεται να έχει αργότερα σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Νετανιάχου, ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη.

Πηγή: ΑΜΠΕ

2 σχόλια:

  1. Φυσικά το ζήτημα δεν είναι τα όποια πυρηνικά του Ιράν αλλά τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου που διαθέτει. Είμαι πραγματικά περίεργος να δω πως ΗΠΑ και Ισραήλ θα μοιράσουν την πίτα σε χωράφια του Πούτιν. Πόσο μάλλον όταν οι ΗΠΑ είναι οικονομικά και στρατιωτικά αδύναμες, την παρούσα περίοδο, να στηρίξουν την όποια στρατιωτική δράση κατά του Ιράν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΘΟΛΟΥ.
      ΑΝ ΤΟ ΙΡΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΤΡΑΦΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΜΑΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΩ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΕΝΟΧΛΟΥΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΡΟ ΣΚΟΠΟ ΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ.
      ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ 100% Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ.

      Διαγραφή