Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

«Επιχειρείται η δαιμονοποίηση των δηλώσεων του Άντρου Κυπριανού»


Επιχειρείται, μέσα από διαστρέβλωση, αφορισμούς και κινδυνολογία, η δαιμονοποίηση των όσων ανέφερε σε προχθεσινή συνέντευξη του ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαϊδης.
Μιλώντας σε σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη σχετικά με τις δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ για την τρόικα, ο κ. Λουκαϊδης είπε ότι "ο Άντρος Κυπριανού στην εν λόγω συνέντευξη, αφού ξεκαθάρισε ότι τούτη την ώρα προέχει η επικέντρωση στη διαπραγμάτευση με την τρόικα ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το λαό μας, τους εργαζόμενους και την κυπριακή οικονομία, κατόπιν ερωτήσεων των δημοσιογράφων, απάντησε το αυτονόητο".

"Χωρίς ο ίδιος να θέσει θέμα εξόδου από την Ευρωζώνη, δήλωσε ότι σε περίπτωση κατά την οποία η τρόικα θα επιμένει σε οδυνηρότατα - καταστροφικά μέτρα για την οικονομία και τους εργαζόμενους, ως ΑΚΕΛ θα προβληματιστούμε σοβαρά για όλες τις πιθανές εναλλακτικές επιλογές που θα έχουμε ενώπιων μας", είπε ο κ. Λουκαϊδης, προσθέτοντας ότι "αυτό θα γίνει στη βάση επιστημονικών αναλύσεων και μελετών στις οποίες θα προβούμε, χωρίς όμως να προκαθορίζει ποίο θα είναι το αποτέλεσμα αυτού του προβληματισμού".
Ένα προβληματισμό, συνέχισε, τον οποίο κρίνουμε επάναγκες για όλους όσοι δεν είναι προσκολλημένοι  σε δογματισμούς και έχουν ως κεντρική προτεραιότητα τους την εξυπηρέτηση του καλώς νοούμενου συμφέροντος της Κύπρου και του λαού μας. Αναφέροντας ότι "είναι προφανές ότι κάποιοι δεν θέλουν ούτε να σκεφτόμαστε, ούτε να προβληματιζόμαστε", ο κ. Λουκαϊδης είπε ότι "ο κ. Αναστασιάδης, ο ΔΗΣΥ και οι νεοφιλελεύθεροι συνοδοιπόροι τους, αφενός, εκτός από το ότι ήθελαν να φέρουν την τρόικα στην Κύπρο από πέρσι το καλοκαίρι, ήθελαν από την πρώτη στιγμή να αποδεχτούμε άκριτα, αβασάνιστα και μοιρολατρικά, ότι μας εισηγούνται οι τεχνοκράτες της τρόικα, ανεξαρτήτως του περιεχομένου του προταθέντος μνημονίου".
Από την άλλη, συνέχισε, είναι εμφανές ότι ούτε ακούν ούτε θέλουν να συμμετέχουμε στο προβληματισμό που εδώ και ένα χρόνο διεξάγεται στην Ευρώπη, κάτω από το βάρος της συστημικής κρίσης της Ευρωζώνης. Ανέφερε ότι "οι εμμονές, η ιδεοληψία και ο δογματισμός τους, τους κάνουν να κλείνουν τα αυτιά σε δηλώσεις όπως αυτή του Φιλανδού Υπουργού Εξωτερικών, του οποίου η πολιτική της Κυβέρνησης του είναι εναρμονισμένη με αυτή της κ. Μέρκελ" και πρόσθεσε ότι όπως "είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τουομιόγια  '... ο ζουρλομανδύας αυτού του νομίσματος (σημ. εννοεί το ευρώ) έχει φέρει δυστυχία σε εκατομμύρια ανθρώπους και καταστρέφει το μέλλον της Ευρώπης'".
Ο κ. Λουκαϊδης είπε ακόμη ότι ο κ. Τουομιόγια "σε άλλο σημείο αναφέρει ότι 'είναι η απόλυτη καταστροφή' και 'έτσι όπως πάμε θα μείνουμε χωρίς χρήματα' και ότι 'η διάλυση της Ευρωζώνης δεν σημαίνει το τέλος της ΕΕ, θα μπορούσε να κάνει την ΕΕ να λειτουργήσει καλύτερα'".
"Δεν μας λένε επίσης ο κ. Αναστασιάδης και ο Συναγερμός γιατί άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Τσεχία, με κανένα τρόπο μέσα και από δημόσιες δηλώσεις τους, δεν επιθυμούν ένταξη στην Ευρωζώνη σε αυτή τη χρονική συγκυρία", ανέφερε και πρόσθεσε ότι "ούτε φαίνεται να ενημερώνονται για το γεγονός ότι μεταφέρονται σημαντικές ποσότητες ρευστού από άλλες χώρες της ΕΕ είτε στην Γερμανία είτε χώρες εκτός Ευρωζώνης".
"Βέβαια μπορεί να μας υποβάλουν ότι και γι' αυτό ευθύνεται η κυπριακή Κυβέρνηση και το ΑΚΕΛ, όπως κατ' αυτούς ευθύνονται και για τις τεράστιες επί του ΑΕΠ της Κύπρου ζημιές των τραπεζών, που ήταν και ο αποκλειστικός λόγος αποκλεισμού από τις αγορές και αναγκαστικής προσφυγής στο μηχανισμό στήριξης", πρόσθεσε.
Ο κ. Λουκαϊδης, αφού ξεκαθάρισε ότι όλα αυτά δεν είναι θέσεις του ΑΚΕΛ, είπε ότι "το ΑΚΕΛ και ο Γενικός του Γραμματέας λέμε ότι θα προβληματιστούμε σοβαρά και με επιστημονικό τρόπο, αναλόγως του περιεχομένου του μνημονίου, χωρίς να προκαθορίζουμε από σήμερα τι είναι εκείνο που θα κριθεί ως το λιγότερο οδυνηρό για την κυπριακή οικονομία, το λαό μας και ιδιαίτερα τους εργαζόμενους και άρα το καλύτερο υπό τις περιστάσεις για την Κύπρο". "Αν άλλοι δε θέλουν να προβληματίζονται επειδή εξυπαρχής είχαν λάβει τις αποφάσεις τους, είναι απόλυτο τους δικαίωμα", κατέληξε ο κ. Λουκαϊδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου