Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Γερμανία: «Η Ελλάδα δεν μπορεί να κάνει άλλες περικοπές», λέει ο πρόεδρος της ΚΟ CDU/CSU

«H Ελλάδα πρέπει να εκπληρώσει τους όρους», τονίζει ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Χριστιανοδημοκρατών/ Χριστανοκοινωνιστών (CDU/CSU) Φόλκερ Κάουντερ. Διευκρινίζει, ωστόσο, ότι «πιθανότατα, δεν μπορεί η Ελλάδα να κάνει περισσότερες περικοπές, γι' αυτό πρέπει επιτέλους να δρομολογηθούν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και οι ιδιωτικοποιήσεις».


Σημειώνει, ακόμη, ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς «τακτοποίησε περισσότερα από οποιονδήποτε προκάτοχό του».
Σε συνέντευξη που παραχωρεί στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας «Μπιλντ» (Bild), ο κ. Κάουντερ επαναλαμβάνει ότι, για οποιαδήποτε απόφαση σχετικά με την Ελλάδα, θα πρέπει να αποφασίσει το γερμανικό Κοινοβούλιο. Ωστόσο, όπως διευκρινίζει, πρέπει πρώτα να υπάρχει η έκθεση της τρόικας.

Ερωτηθείς, πάντως, εάν εκτιμά ότι, σε περίπτωση ψηφοφορίας για περαιτέρω βοήθεια προς την Ελλάδα, θα συγκεντρωθεί η πλειοψηφία του κυβερνητικού συνασπισμού, ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός αναφέρει ότι «πάντα, όταν ήταν αναγκαίο, είχαμε τη δική μας πλειοψηφία», αλλά αναγνώρισε ότι «η κατάσταση στην κοινοβουλευτική ομάδα δεν θα είναι εύκολη».

Στην ερώτηση, κατά πόσον εμπιστεύεται τον κ. Σαμαρά, ο κ. Κάουντερ απαντά: «Ο κ. Σαμαράς τακτοποίησε πάρα πολλά. Περισσότερα, από κάθε προκάτοχό του. Το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση στην Ελλάδα, θα αποφασιστεί σε συνάρτηση με την έκθεση της τρόικας, η οποία θα αναλύει την κατάσταση».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου