Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Αυστρία: Η ονομασία δεν είναι εμπόδιο για τις συνομιλίες πΓΔΜ-ΕΕ



Τη θέση της αυστριακής κυβέρνησης ότι η ονομασία της πΓΔΜ δεν πρέπει να σταθεί εμπόδιο στην προσέγγιση της γειτονικής χώρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση επανέλαβε ο υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της χώρας, Ράινχολντ Λοπάτκα.

Όπως είπε, «ωρίμασε ο χρόνος για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με τη Μακεδονία», ενώ συμπλήρωσε ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει προτείνει ήδη τέσσερις φορές να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις, καθώς η χώρα έχει εκπληρώσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις».

Ο κ. Λοπάτκα προειδοποίησε ακόμη πως με μια παραπέρα καθυστέρηση η ΕΕ χάνει την αξιοπιστία της και οι χώρες της νοτιανατολικής Ευρώπης δεν βλέπουν πλέον αναγκαιότητα για περαιτέρω μεταρρυθμίσεις, τονίζει πως δεν επιθυμεί αυτή την αρνητική προοπτική και για τον λόγο αυτόν θα υποστηρίξει την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με την αυστριακή εφημερίδα «Ντι Πρέσε» ο Έλληνας πρέσβης απάντησε ότι η Αυστρία δεν είναι πια αυτοκρατορία και δεν μπορεί πλέον να επιβάλλει απλά την πολιτική της στα Βαλκάνια.

Πηγή:
http://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/527694/Afstria-I-onomasia-den-einai-empodio-ga-tis-synomilies-pGM-EE.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου