Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Η Αίγυπτος βρίσκεται ένα βήμα πριν από την κατάρρευση

Ένα βήμα πριν από την κατάρρευση εξαιτίας της κοινωνικής αναταραχής που δεν λέει να κοπάσει βρίσκεται η Αίγυπτος, σύμφωνα με τον επικεφαλής του στρατού και υπουργό Άμυνας της χώρας Αμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, ο οποίος χθες ξύπνησε φόβους για παρεμβάσεις του στρατού στην πολιτική με τις δηλώσεις του, την ώρα που ο αριθμός των νεκρών από τις 6 μέρες διαδηλώσεων έφτανε τους 52.
Επεισόδια σημειώθηκαν και χθες στην περιοχή της πλατείας Ταχρίρ
Επεισόδια σημειώθηκαν και χθες στην περιοχή της πλατείας Ταχρίρ
Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, ο πρόεδρος της χώρας Μοχάμεντ Μόρσι ακύρωσε την τριήμερη επίσκεψή του σε Γαλλία και Γερμανία, ανακοινώνοντας ότι εξαιτίας της κατάστασης στην Αίγυπτο θα περιοριστεί απλώς σε μία συνάντηση-αστραπή με τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ.
Παρότι χθες οι συγκρούσεις που σημειώθηκαν στο Κάιρο δεν είχαν την ίδια ένταση με τις προηγούμενες ημέρες, στο Πορτ Σαΐντ και στις άλλες δύο πόλεις κοντά στη διώρυγα του Σουέζ, δηλαδή το Σουέζ και την Ισμαϊλίγια, όπου έχει κηρυχθεί και στρατιωτικός νόμος, σημειώθηκαν μεγάλες συγκεντρώσεις. Μάλιστα χθες τα ξημερώματα υπάρχουν αναφορές ότι υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών με τις δυνάμεις ασφαλείας στο Πορτ Σαΐντ, ενώ 2 άτομα έχασαν τη ζωή τους από σφαίρες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατηγού Αλ Σίσι, στόχος των δυνάμεων ασφαλείας στις πόλεις της διώρυγας είναι η προστασία του εμπορικού περάσματος, το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό για την Αίγυπτο αλλά και για το παγκόσμιο εμπόριο.
ΠΗΓΗ: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63774672

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου