Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Ισπανία: Δυσαρέσκεια για τους πολιτικούς

Σε νέο χαμηλό υποχώρησε η υποστήριξη των ισπανών προς τους πολιτικούς ηγέτες της χώρας, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιοποίησε σήμερα η El Pais
Σε έρευνα που διενήργησε η Metroscopia στις 9 και 10 Ιανουαρίου, μόλις το 29,8% των ερωτηθέντων δήλωσαν πως θα ψήφιζαν το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα, ποσοστό που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο στήριξης από τις εκλογές του Νοεμβρίου του 2011, όταν το κόμμα κέρδισε την απόλυτη πλειοψηφία και περισσότερο από το ήμισυ των ψήφων. 


Η οικονομία της Ισπανίας εκτιμάται ότι θα συνεχίσει να συρρικνώνεται καθ’ όλη τη διάρκεια του 2013, ενώ αυξάνονται οι διαδηλώσεις κατά των μέτρων λιτότητας, καθώς περισσότεροι από ένας στους τέσσερις ισπανούς είναι άνεργοι. 

Αν και η δημοσκόπηση έδειξε μια αυξανόμενη δυσαρέσκεια για τους ισπανούς ηγέτες –το 84% των ερωτηθέντων δήλωσε πως έχουν λίγη ή καθόλου εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι- το βασικό κόμμα τις αντιπολίτευσης βλέπει επίσης τη δημοτικότητά του να υποχωρεί. 

Ποσοστό μόλις 23,3% δηλώνει πως θα ψήφιζε για τους Σοσιαλιστές, έναντι του 28,7% στις εκλογές του 2011. 

Εν τω μεταξύ, σημαντική στήριξη συγκεντρώνει το μικρότερο αριστερό κόμα IU, με το ποσοστό να αυξάνεται στο 15,6% τον Ιανουάριο από 7,7% έναν χρόνο πριν, καθώς και το κεντρώο UPyD, με ποσοστό 10,2% έναντι του 4,6%.


ΠΗΓΗ: http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/750965/ArticleNewsWorld.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου