Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Μπερσάνι: Καλεί τους κεντρώους να μην «διευκολύνουν τον Μπερλουσκόνι"

«Είμαστε ανοικτοί σε μετεκλογική συνεργασία με τις κεντρώες δυνάμεις, αλλά ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Μάριο] Μόντι δεν πρέπει να βοηθά τον ηγέτη του κόμματος Λαός της Ελευθερίας, Σίλβιο] Μπερλουσκόνι βγάζοντας τα κάστανα από την φωτιά για λογαριασμό του», δήλωσε ο υποψήφιος πρωθυπουργός της κεντροαριστεράς Πιερλουίτζι Μπερσάνι σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky Italia.
Ο Μπερσάνι αναφερόταν στις φήμες που θέλουν τον κεντροδεξιό υποψήφιο περιφερειάρχη του Μιλάνου Γκαμπριέλε Αλμπερτίνι να είναι έτοιμος να δεχθεί πρόταση του Μόντι για εκλόγιμη θέση στη γερουσία της Ρώμης.

Η εξέλιξη θα διευκόλυνε έμμεσα την εκλογή του υποψήφιου περιφερειάρχη της Λέγκας Ρομπέρτο Μαρόνι, που έχει συμμαχήσει, πλέον, με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

«Αν συμβεί κάτι τέτοιο, το μετριοπαθές κέντρο θα πρέπει να μας πει ποιον ακριβώς μάχεται» συμπλήρωσε ο Μπερσάνι, για τον οποίο «το σημαντικό είναι να αποφευχθεί μια επιστροφή στο λαϊκισμό του Μπερλουσκόνι και της Λέγκας».

«Η δεξιά και η αριστερά δεν είναι ξεπερασμένες κατηγορίες της πολιτικής. Αν ο Μόντι πει κάτι τέτοιο στην Ευρώπη, θα τον κοιτάζουν σαν να πρόκειται για εξωγήινο, διότι σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει να υπάρχει μια κεντροδεξιά και μια κεντροαριστερά», πρόσθεσε ο Μπερσάνι.

ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου