Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Επιχειρησιακή η πρώτη Ολλανδική πυροβολαρχία Patriot στην Τουρκία


Σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα είναι από χθες το πρωί η πρώτη, από τις έξι (6) συνολικά, πυροβολαρχίες κατευθυνόμενων βλημάτων PAC-3, απο τις ΗΠΑ, τη Γερμάνια και την Ολλανδία, που τελούν υπό ΝΑΤΟικό έλεγχο και έχουν αναπτυχτεί στην Τουρκία.


Σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα είναι από χθες το πρωί η πρώτη, από τις έξι (6) συνολικά, πυροβολαρχίες κατευθυνόμενων βλημάτων PAC-3, απο τις ΗΠΑ, τη Γερμάνια και την Ολλανδία, που τελούν υπό ΝΑΤΟικό έλεγχο και έχουν αναπτυχτεί στην Τουρκία, κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Η πρώτη από αυτές, που είναι έτοιμη επιχειρησιακά, είναι από την Ολλανδία και έχει αναπτυχτεί στην ευρύτερη περιοχή των Αδάνων, προκειμένου να προστατεύει την πόλη από τους Συριακούς πύραυλους.

Οι υπόλοιπες πέντε (5) πυροβολαρχίες Patriot PAC-3 αναμένεται να τεθούν σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα όντος των επόμενων ημερών και στις πόλεις Kahramanmaras και Gaziantep, όλα σε αμυντικές αποστολές και όχι για να υποστηρίξουν επιθετικές επιχειρήσεις και τη δημιουργία «ζώνης απαγορεύσεως των πτήσεων» (no-fly zone).

Συμφωνά με τον απερχόμενο Ανώτατο Στρατιωτικό Διοικητή του ΝΑΤΟ (SACEUR) Αμερικανό ΝαύαρχοJames Stavridis "Οι Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ ανταποκρίθηκαν θετικώς στο αίτημα της Τουρκίας για βελτίωση των δυνατοτήτων της Τουρκικής αεράμυνας το Δεκέμβριο και τώρα είμαστε σε επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Αυτό έγινε δυνατό χάρη στη σκληρή δουλειά των χωρών χρηστών του συστήματος Patriot, τους ειδικούς των τηλεπικοινωνιών από έξι χώρες-μέλη της Συμμαχίας, καθώς και από το πολυεθνικό επιτελείο του Αεροπορικού Στρατηγείου του Ramstein στη Γερμανία και του Επιχειρησιακού Αρχηγείου στο SHAPE στο Βέλγιο" τόνισε με έμφαση πριν λίγη ώρα ο Αμερικανός Διοικητής.

Πηγή http://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/545901/Epicheirisiaki-i-proti-Ollandiki-pyrobolarchia-Patriot-stin-Toyrkia.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου