Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

ΓΕΡΜΑΝΙΑ Αφαίρεσαν διδακτορικό από την υπ. Παιδείας

Ακόμα ένα πρόσωπο του στενού κύκλου της Ανγκελα Μέρκελ χάνει το διδακτορικό του για λογοκλοπή.
Η υπουργός Παιδείας της Γερμανίας Αρνέτ Σαβάν
Η υπουργός Παιδείας της Γερμανίας Αρνέτ Σαβάν
Μετά την ιστορία με το διδακτορικό του πολλά υποσχόμενου αστέρα της βαυαρικής πολιτικής, πρώην υπουργού Αμυνας Καρλ Τέοντορ Τσου Γκούτενμπεργκ, νέο πονοκέφαλο στη Γερμανίδα καγκελάριο προκαλεί αυτό της υπουργού Παιδείας και στενής συνεργάτιδάς της, Ανέτε Σαβάν.
Η υπουργός Παιδείας, το διδακτορικό Φιλοσοφίας της οποίας αφαιρέθηκε από το Πανεπιστήμιο Χάινριχ Χάινε του Ντίσελντορφ, βρισκόταν εδώ και αρκετούς μήνες στο επίκεντρο κατηγοριών για λογοκλοπή και επιτροπή του Πανεπιστημίου είχε ξεκινήσει έρευνα στα μέσα του Ιανουαρίου, η οποία θα λάμβανε υπόψη «τη θέση του προσώπου».

Οπως τελικά ανακοίνωσε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου στο Ντίσελντορφ, Μπρούνο Μπλέκμαν, η 15μελής επιτροπή έκρινε, με δύο ψήφους κατά και ένα λευκό, ότι η Σαβάν «σκόπιμα και συστηματικά» διέπραξε λογοκλοπή στη διατριβή της το 1980 με τίτλο «Το άτομο και η συνείδηση» και τα σημεία αυτά ήταν «σημαντικής έκτασης».
Δεδομένου και του υπουργείου που έχει αναλάβει η Σαβάν, άμεση ήταν η αντίδραση της αντιπολίτευσης με τους Σοσιλαδημοκράτες και τους Πράσινους να ασκούν εντονότατες πιέσεις για την παραίτηση της υπουργού Παιδείας ή την απομάκρυνσή της από τη Μέρκελ. Πάντως η ίδια η Σαβάν ξεκαθάρισε από το Γιοχάνεσμπουργκ το οποίο επισκέπτεται ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί και δήλωσε ότι θα στραφεί εναντίον της απόφασης της επιτροπής του Πανεπιστημίου.
ΠΗΓΗ: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63779077

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου