Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Συστήματα Sunlight: Επένδυση άνω των 20 εκ. ευρώ στην Κομοτηνή

Η εταιρεία «Συστήματα Sunlight», που ανήκει στον όμιλο επιχειρήσεων Πάνου Γερμανού, ανακοίνωσε σήμερα επένδυση ύψους άνω των 20 εκ. ευρώ στην Κομοτηνή, η οποία αφορά τη δημιουργία της πιο σύγχρονης μονάδας ανακύκλωσης συσσωρευτών μολύβδου στην Ευρώπη.


Η νέα μονάδα θα απασχολήσει άμεσα 50 νέους εργαζόμενους, κατασκευάζεται σε συνολική έκταση 42 στρεμμάτων στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής και θα έχει ολοκληρωθεί στο δεύτερο εξάμηνο του 2013.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Κων/νος Λαύκας υπογράμμισε ότι η νέα μονάδα είναι η πιο σύγχρονη από τις 37 που λειτουργούν σήμερα στην Ευρώπη, θα καλύψει το 80% των εγχώριων αναγκών σε πρώτη ύλη και θα αποτρέψει την εκροή συναλλάγματος για τη χώρα, ύψους 40 εκ. ευρώ.

Σήμερα στην Ελλάδα ανακυκλώνεται με νόμιμες διαδικασίες μόνο το 20% των χρησιμοποιημένων μπαταριών, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στην Ευρώπη ξεπερνά το 95%.

Η εταιρεία «Συστήματα Sunlight» εξάγει σήμερα το 98% της παραγωγής της παγκοσμίως, έχει αυτόνομη επιχειρηματική παρουσία σε 9 χώρες, ενεργό πελατολόγιο σε περισσότερες από 100 χώρες, ενώ απασχολεί συνολικά 600 εργαζόμενους σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Του Ανέστη Ντόκα

ΠΗΓΗ: www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου