Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Bank of America Merrill Lynch: Πόσο θα πληρώσει η Ευρώπη τυχόν έξοδο της Κύπρου από το ευρώ

ml_cyprus2.jpg


Χωρίς συμφωνία διάσωσης, η Κύπρος θα βρεθεί αντιμέτωπη με μία ανεξέλεγκτη χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ, προειδοποιεί η Bank of America Merrill Lynch με σημερινή της έκθεση, και τονίζει ότι οι επιπτώσεις από κάτι τέτοιο θα είναι πολύ σοβαρότερες από αυτές που πιστεύουν πολλοί στην Ευρώπη.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του οίκου, η έξοδος της Κύπρου από το ευρώ θα προκαλέσει ένα σοκ αβεβαιότητας, αν και όχι τόσο ισχυρό όσο εκείνο της Lehman Brothers, καθώς πλέον, ο οικονομικός κύκλος και η μόχλευση του χρηματοοικονομικού συστήματος βρίσκονται σε καλύτερο επίπεδο.

Παρόλα αυτά, τυχόν επιστροφή της Κύπρου στη λίρα εκτιμάται ότι θα “αφαιρέσει” 1 έως 2,5 ποσοστιαίες μονάδες από το ΑΕΠ της Ευρωζώνης για το 2013. Με δεδομένο ότι ο οίκος περιμένει έτσι και αλλιώς συρρίκνωση της οικονομίας κατά 0,5% φέτος, εκτιμά ότι η έξοδος της Κύπρου από την Ευρωζώνη θα οδηγούσε σε ύφεση έως και 3%.


Πηγή: Bank of America Merrill Lynch: Πόσο θα πληρώσει η Ευρώπη τυχόν έξοδο της Κύπρου από το ευρώ | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/6392/bank-america-merrill-lynch-poso-tha-plirosei-i-eyropi-tyhon-exodo-tis-kyproy-apo-eyro#ixzz2OHmJ5DvA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου