Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

ΥπΕξ Λουξεμβούργου: Στο Βερολίνο να προσέχουν τις εκφράσεις τους γιατί θίγουν τις μικρές χώρες


Αντιδράσεις προκαλούν οι οξείες εκφράσεις που χρησιμοποιούν τις τελευταίες ημέρες για την Κύπρο διάφορα κυβερνητικά και πολιτικά στελέχη της Γερμανίας, όπως επίσης και η απαίτηση για συρρίκνωση του τραπεζικού της τομέα.
Ζαν Άσελμπορν
Ζαν Άσελμπορν
Ο Υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν σε δηλώσεις του χθες Παρασκευή στο Δουβλίνο, στα πλαίσια του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, επισήμανε ότι “προέρχομαι από μια πολύ μικρή χώρα, η οποία έχει όχι μόνο τον τραπεζικό της τομέα διογκωμένο αλλά και τον τομέα των δορυφορικών τηλεοπτικών σταθμών για παράδειγμα. Διάφορα κράτη, όπως η χώρα μου και η Κύπρος, κατάφεραν να κτίσουν κάτι τις τελευταίες δεκαετίες με εντελώς νόμιμο τρόπο.  Αυτό δεν μπορεί να έρθει τώρα κάποιος ξαφνικά και να το αποδομήσει.”

Και συνεχίζοντας ο Λουξεμβούργιος Υπουργός απευθύνθηκε σε αυστηρό τόνο προς την Γερμανία: “Και δεν αστειεύομαι, αυτό είναι κάτι που πρέπει πραγματικά να το σκεφτούν πολύ καλά στο Βερολίνο το πως αντιμετωπίζουν κάποιες χώρες. [Από τη δική μας μεριά] δεν υπάρχουν άνθρωποι να ισχυρίζονται πως η αυτοκινητοβιομηχανία ή η αμυντική βιομηχανία είναι υπερδιογκωμένες στη Γερμανία. Πρέπει να προσέχουν κάποιοι, ιδιαιτέρως στο Βερολίνο, να μην χρησιμοποιούν εκφράσεις που μπορεί να είναι προσβλητικές”.
Βλέπουμε ότι οι αντιδράσεις σε διάφορες χώρες αυξάνονται για τη στάση της Γερμανίας και ιδιαίτερα του Υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ως προς τις μικρές και πολύ μικρές χώρες της Ευρωζώνης, ιδιαίτερα μετά την προσβλητική του συμπεριφορά στη περίφημη σύνοδο του Eurogroup της 15/16 Μαρτίου.
πηγή http://yanniskoutsomitis.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου