Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Επανήλθε ο διοικητής της ΕΚΑΜ – Σιωπούν τα ΜΜΕ

Του Σάββα Δ. Βλάσση*

Επέστρεψε στην ΕΚΑΜ στις 5 Οκτωβρίου, ο διοικητής της Μονάδος, ο οποίος είχε απομακρυνθεί προ δεκαημέρου περίπου, με απόφαση του υπουργού Νίκου Δένδια, εξ αφορμής της υποθέσεως της Χρυσής Αυγής. Όπως ήταν αναμενόμενο, στην έρευνα που διεξήχθη, δεν διαπιστώθηκε καμμία απολύτως σχέση του προσωπικού της ΕΚΑΜ με την Χρυσή Αυγή. Υπενθυμίζεται ότι ως λόγος για την μετακίνηση του διοικητού και του υποδιοικητού της ΕΚΑΜ είχε προβληθεί από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, το ότι στην προσωπική ασφάλεια του βουλευτού Ηλία Κασιδιάρη είχε τοποθετηθεί στέλεχος από την ΕΚΑΜ. Στην πραγματικότητα, ο συγκεκριμένος αστυνομικός είχε υπηρετήσει στην Μονάδα αλλά την χρονική στιγμή που τοποθετήθηκε στην φύλαξη του βουλευτού, είχε μετατεθεί σε άλλη υπηρεσία. Σημειώνεται επίσης ότι στην ΕΚΑΜ διενεργήθηκε έρευνα από 18 στελέχη των Εσωτερικών Υποθέσεων, μια διαδικασία που επίσης δεν απέφερε κάποια ένδειξη για επαφή με την Χρυσή Αυγή.


Αφού αναστατώθηκε η ΕΛΑΣ με τις βεβιασμένες ενέργειες του κ. Δένδια, οι οποίες δημιούργησαν αρνητικές εντυπώσεις για σημαίνοντα στελέχη στην ιεραρχία του Σώματος, ήλθε η αναδίπλωση. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι μετακινήσεις ανωτάτων και ανωτέρων στελεχών που διέταξε ο υπουργός, προκάλεσαν ήδη την υποβολή μηνύσεων από τους θιγόμενους, που φυσικά δεν έγινε γνωστή από τα ΜΜΕ. Πρόκειται για μια δυσάρεστη κατάσταση οπωσδήποτε, η οποία είναι βέβαιο ότι ελήφθη υπ’ όψιν ώστε να επανατοποθετηθούν οι αξιωματικοί στις προηγούμενες θέσεις τους, αν κι αυτό δεν ισχύει για όλους, τουλάχιστον μέχρι σήμερα.

Σε κάθε περίπτωση, οι ενέργειες του κ. Δένδια δημιούργησαν στην κοινή γνώμη ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση για την ΕΛΑΣ, πλήττοντας σοβαρά το κύρος της. Είναι ενδεικτικό ότι στα ΜΜΕ κυριάρχησε η παρουσίαση των μετακινήσεων αξιωματικών της ΕΛΑΣ ως ένδειξη άμεσης σχέσεως με την Χρυσή Αυγή. Εντυπώσεις οι οποίες δυστυχώς παραμένουν για την ηγεσία της ΕΛΑΣ, δεδομένου ότι τα ΜΜΕ και οι δημοσιογράφοι του αστυνομικού ρεπορτάζ, δεν ενδιαφέρθηκαν να ενημερώσουν την κοινή γνώμη για την επαναφορά των μετακινηθέντων αξιωματικών, στις θέσεις τους. 

*Ο Σάββας Δ. Βλάσσης είναι εκδότης του περιοδικού ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ


http://networkedblogs.com/PNFsH

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου