Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Πρόταση - σοκ για καταβολή συντάξεων με βάση το εισόδημα κατέθεσε στην κυβέρνηση το ΔΝΤ !

Πρόταση - σοκ για καταβολή συντάξεων με βάση το εισόδημα κατέθεσε στην κυβέρνηση το ΔΝΤ !
Χορήγηση συντάξεων βάσει εισοδήματος, κατά το πρότυπο της Αυστραλίας, πρότεινε η ομάδα των ξένων συμβούλων του ΔΝΤ και της ΕΕ, που απαρτίζουν το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας, για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος στη συνάντηση που είχε με υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. 
Σύμφωνα με την "Καθημερινή" με την πρόταση αυτή επί της ουσίας θα μπει ένα πλαφόν στο συνολικό εισόδημα, πάνω απ' το οποίο θα επέρχεται μείωση της σύνταξης. 
Για παράδειγμα, για τον άγαμο πλήρους σύνταξης με ιδιοκατοίκηση το περιουσιακό όριο, πάνω από το οποίο αρχίζει η μείωση της σύνταξης, ορίζεται στο ποσό των 132.350 ευρώ. Για κάθε 672 ευρώ πάνω από το συγκεκριμένο πλαφόν, η σύνταξη μειώνεται κατά περίπου 1 ευρώ (1,5 δολ. Αυστραλίας) κάθε δεκαπενθήμερο. 
Από την πλευρά του αρμόδιου υπουργείου ο γγ Ασφαλίσεων κ. Παν. Κοκκόρης ανταπαντώντας στις προτάσεις των συμβούλων για συντάξεις με βάση τα εισοδήματα υποστήριξε ότι παρόμοιες αλλαγές μπορούν να συζητηθούν μόνο στις εποχές των παχιών αγελάδων και όχι σε συνθήκες υψηλής ανεργίας και πολυετούς ύφεσης. 
Σημειώνεται πως το ύψος των συντάξεων στην Αυστραλία εξαρτάται όχι μόνο από την ηλικία, τα έτη ασφάλισης ή την οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου αλλά και από τη γενικότερη περιουσιακή του κατάσταση, συμπεριλαμβανομένης και της αποτίμησης της ακίνητης περιουσίας του.


Πηγή: Πρόταση - σοκ για καταβολή συντάξεων με βάση το εισόδημα κατέθεσε στην κυβέρνηση το ΔΝΤ ! | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/30878/protasi-sok-gia-katavoli-syntaxeon-me-vasi-eisodima-katethese-stin-kyvernisi-dnt#ixzz2lqmno5yq

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου