Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Τουρκικές δυνάμεις μαζί με της ΕΕ στην Κεντρική Αφρική;


 

Η αμυντική ανυπαρξία της Ευρωπαϊκής Ένωσης την οδηγεί σε αιτήματα για την εξασφάλιση στρατευμάτων από όπου είναι αυτό εφικτό, οπότε ήταν θέμα χρόνου να χτυπήσουν και την τουρκική «πόρτα».

 Το αίτημα υπεβλήθη σε σειρά χωρών, μεταξύ των οποίων η Τουρκία, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Νορβηγία, η Σερβία και η Γεωργία, εκτός από τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η συνάθροιση έγινε με σκοπό να εξασφαλιστούν δυνάμεις… Η Τουρκία δεν έχει απαντήσει εάν θα συνδράμει την αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Ως συνήθως, η Τουρκία δεν δίνει απολύτως τίποτα χωρίς να εξασφαλίσει τα κατάλληλα ανταλλάγματα. Κατά συνέπεια, είναι βέβαιο ότι στο παρασκήνιο η Άγκυρα αυτό ακριβώς διαπραγματεύεται και έχει μέχρι στιγμής αποφύγει να προβεί στο οποιοδήποτε σχόλιο δημοσίως. Ίσως όμως και να μην κάνει απολύτως τίποτε, αναμένοντας παρακάλια…

Αυτό που γράφει ο τουρκικός Τύπος, είναι ότι η Κάθριν Άστον στέλνει επιστολή στον Αχμέτ Νταβούτογλου καταθέτοντας επίσημα το αίτημα. Ο εξευτελισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε όλο του το μεγαλείο.

ΠΗΓΗ: http://www.defence-point.gr/news/?p=95806&utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου